To si takhle jednoho dne vyšla Markéta Mayerová s dcerou Agátou (21) na vernisáž. A jelikož na místo určení dorazily brzy, zašly se podívat do obchodu vedle galerie. V něm objevily stůl, o kterém mladší z dam prohlásila, že si ho musejí pořídit. A tak se taky stalo. Nebylo to ale jen tak. Nastěhování stolu do moderátorčina domu se neobešlo bez vcelku radikálních úprav interiéru. „Nastala přestavba, jelikož se sem samozřejmě nevešel. Rovněž jsem zjistila, že podlaha, která byla z korku, se k němu nehodila. Musela se tudíž udělat podlaha nová. Docela se nám to vyplatilo přijít na vernisáž o půl hodiny dřív,“ směje se při vzpomínce na pořízení jídelního stolu Markéta Mayerová. A jelikož nuda a fádnost nemá v jejím domě místo, ke stolu moderátorka pořídila na první pohled zdánlivě společně neladící židle. „Červená, tyrkysová a bílá byla taková blbost, že jsem ji musela mít,“ prozradila Blesku důvod barevné kombinace jídelních židlí.

Mayerovou milovaný jídelní stůl se navíc stal důvodem, aby se někdejší moderátorka legendárního pořadu Rande rozhodla zrekonstruovat schodiště do prvního patra. „Původně byl v jídelně stůl stejné barvy, jako jsou schody. Jenomže stůl už není, a tak se sem barva světlého dřeva na schodišti nehodí, když nemá v interiéru svůj protipól. Takže prkýnka vyměním za kovové tyčky a nášlapy musím natřít. Ještě ale nevím jak. O tom se budu muset poradit,“ nemá problém přiznat Markéta Mayerová, která je aktuálně u zdroje nejrůznějších dobrých nápadů a rad pro kutily. Nedávno se totiž stala redaktorkou rubriky Parťáci od fochu v pořadu Receptář Prima nápadů. Přiložit ruku k dílu se ale Markéta nebála ani před tím. „V době, kdy se to stavělo, jsem neměla ráda v kuchyni světlé dřevo, a tak jsem využila varianty ho namořit. Bohužel tehdy to ale šlo jen na tmavo. Od té doby přemýšlím, jak z toho ven a teď už vím. Existuje něco jako lazura, která namoření odebere a pak se to přetře znovu. Tak na to se chystám v dohledné době,“ prozradila energická blondýna své plány, jak hodlá naložit s tmavým kuchyňským koutem.

Obývací pokoj, který je propojený s kuchyní a jídelnou, má Markéta Mayerová momentálně vyladěný do kombinace modré a žluté barvy. Jelikož ale moderátorce nejsou cizí nejrůznější experimenty, sama přiznává, že to takhle nemusí vydržet dlouho. Nedávnou proměnou prošla původně vínová sedačka. Tu Markéta nechala přečalounit a rázem se z ní stala modrá dominanta obýváku. V obývacím prostoru jsou také dva nosné sloupy, která moderátorka využila jako designový prvek. Nechala je totiž obestavět knihovnou. Ložnice je zařízená poměrně stroze, jelikož Markéta Mayerová věří, že není dobré zanášet si prostor, ve kterém člověk spí nábytkem. Jednu vychytávku si ale redaktorka Receptáře přece jen dopřála. „Splnila jsem si sen o cihlové stěně. I když jsem si ho splnila jen napůl. Vyzkoušela jsem to s tapetou s motivem cihel. Moc se mi to líbí, ale na reálné cihly mi chybí síla,“ přiznává Markéta Mayerová ovšem s tím, že co není, může být.

Fotogalerie
56 fotografií