Minulý rok všechny fanoušky české hudební scény vyděsilo, když skončil Dalibor Janda na koronárním oddělení. „Bylo to nečekané. V neděli po obědě jsem náhle ucítil nesnesitelnou bolest na prsou, nejvíce v místech pod krkem. Nikdy jsem nic podobného nezažil,“ popisoval s odstupem času muzikant. Dcera Jiřina Anna (33), jež s ním často vystupuje, mu raději okamžitě přivolala záchranku, která ho odvezla do nemocnice. Nevypadalo to s ním vůbec dobře, kvůli srdeční příhodě museli lékaři zpěvákovi dvakrát operovat srdce a jeho stav byl velmi vážný.

Interpret oblíbených hitů Hurikán, Kde jsi? nebo Oheň, voda, vítr měl dokonce tu možnost sledovat jeden ze zákroků na obrazovce - zprůchodňování ucpaných tepen mu totiž bylo prováděno při plném vědomí. „Byl to zážitek, který se ani nedá popsat,“ přiznává muž, jenž se ale naštěstí z nejhoršího záhy dostal. Jak se totiž ukázalo, srdce jako takové měl v pořádku, ale vysoký cholesterol, takzvaný tichý zabiják, mu způsobil infarkt.

VIDEO: Dalibor Janda v 7 pádech Honzy Dědka: Čtyřikrát na něj sáhla smrt!

Video
Video se připravuje ...

Dalibor Janda v 7 pádech Honzy Dědka: Čtyřikrát na něj sáhla smrt! FTV Prima

Poučen touto neveselou zkušeností se začal o své tělo lépe starat. Vícenásobný vítěz ankety Zlatý slavík, které získal v letech 1986, 1987 a 1988, změnil svůj životní styl. A jak sám uvádí, samotného ho skoro až překvapilo, jak ho to baví. Upravil jídelníček a začal sportovat - výsledky na něm byly hned znát. „Mám dole šest kilo a můj lékař z toho má radost,“ prozradil Janda půl roku od osudného dne. „Denně také cvičím, šlapu na kole,“ chlubil se nadšeně.

K životu jako takovému teď přistupuje velice pokorně. „Uvědomil jsem si, že je potřeba život brát trošku z jiné stránky. Nejen kolik udělám koncertů, písniček, protože je to otázka chvilky, člověk si potom řekne, k čemu vlastně…“ prozradil Blesku Janda, jenž se rozhodl stanovit si limit na počet koncertů měsíčně, ale hlavně - nepřepínat se, více odpočívat a užívat si času stráveného se svými nejbližšími. „Život není jen o penězích, je o jiných věcech. Řeknu to jednoduše: Dokud nedostanete od života facku, tak si to nepřipouštíte…“

Fotogalerie
56 fotografií