„Psychika je, jak se říká, trošku načatá. Člověk ví, že stačila chvilka…,“ nedokončil radši svou myšlenku při vzpomínce na půl roku staré události Dalibor Janda. „Chce to pokoru, kterou se jakožto věřící člověk snažím mít a mám. Se svým strážným andělem, který se jmenuje Vehuláš, promlouvám a naslouchám mu. Uvidíme, jak dlouho ho to se mnou ještě bude bavit,“ zažertoval interpret oblíbených hitů Hurikán, Kde jsi?, nebo Oheň, voda, vítr.

Podobně spirituálně je zaměřena i zpěvákova dcera Jiřina Anna Jandová (32). Podle ní nemusel nikdo z rodiny Jandu nabádat k tomu, aby po zdravotních problémech zvolnil. „To ani nebylo nutné říkat. Tak to prostě bylo. Cítili jsme to všichni,“ přiznala Blesku Jiřina Jandová společně s potvrzením, že hudební duo otce s dcerou si od té doby velmi pečlivě vybírá, kde bude vystupovat. „Už jsem kladl manažerovi na srdce, že budu dělat čtyři, maximálně pět vystoupení měsíčně. A budeme si vybírat dobré akce pořadatelů, kteří to umějí dělat a na které je ve všem spolehnutí,“ přislíbil zpěvák, disponující podmanivým hlasem.

Nebyl to ale jen on, kdo si v rodině Jandových za poslední dobu vytrpěl nepříjemné zdravotní problémy, které vyústily v lékařský zákrok. Pouhý rok před srdečními obtížemi Dalibora Jandy potrápil Jiřinu Annu zánětlivý nález na tlustém střevě, který museli lékaři zažehnat. Pro drobnou blondýnku to tehdy znamenalo čtrnáctidenní pobyt v nemocnici. „Necítila jsme se vůbec dobře. Naštěstí se ale vše v dobré obrátilo. Asi jsem taky měla strážného anděla. Ten nad námi létá, fakt že jo,“ je přesvědčená mladá blond zpěvačka.       

Fotogalerie
38 fotografií