Hana Horká se ještě dva dny před smrtí na sociálních sítích radovala, že prodělala covid a uzdravila se z mutace delta. Jenže pak nemoc ukázala svou zákeřnost a zpěvačka, která nebyla očkovaná, zemřela. Její syn Honza Rek z kapely Jelen se na sociálních sítích pustil do lidí, kteří veřejně odmítají očkování, a jejich názory přebírala i Horká.

„Zlehčovala to. Ono je strašně jednoduché sklouznout do toho nastavení mysli, že covid je blbina. A tím, že nám se to v rodině celkem vyhlo, tak ji to v tom názoru spíše utvrzovalo," řekl po mámině smrti syn. „Ona odmítala očkování, ale chtěla získat přirozenou imunitu proděláním nemoci. Byla víc v pohodě s proděláním než s vakcínou.“

Rek na sociální síti jmenoval Soňu Pekovou, Jaroslava Duška nebo Jana Vojáčka a další s tím, že mu vzali maminku. "Myslím, že ta konfrontace je důležitá. Myslím si, že tihle lidé nejenom předávají názory, které podle mne nejsou správné, ale taky ti, kteří je poslouchají, si myslí, že jsou nepřemožitelní. Je v tom extrémní sebevědomí a ta zabejčenost se buduje tak nějak mezi řádky. Ani to nemusí být na úrovni konspirací nebo nějaký antivaxerský (protiočkovací, pozn. red.) propagandy, ale jde o ten podtón,“ soudí Rek, který se ke kauze už dál nechce vyjadřovat, a proto ani veřejně neoznámil, kdy a kde pondělní rozloučení s jeho mámou proběhlo.

VIDEO: Syn zpěvačky Horké (†57), která zemřela na covid: Když se lámal chleba, postavila kolem sebe zeď

Video
Video se připravuje ...

Syn zpěvačky Horké (†57), která zemřela na covid: Když se lámal chleba, postavila kolem sebe zeď 360° na CNN Prima NEWS

Fotogalerie
24 fotografií