Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Kolegové reagují na smrt Horké (†57), která se úmyslně nakazila covidem: Smutný příklad absurdity!

/
  • Zemřela zpěvačka Hanka Horká (†57).
    17. ledna 2022 ● 14:25

    Nedělní úmrtí zpěvačky kapely Asonance Hanky Horké (†57) vzbudila obzvlášť velké vášně. Vedle vzpomínání na talentovanou hudebnici totiž lidi zasáhla i příčina jejího úmrtí. Horká se úmyslně nakazila nemocí covid-19, aby získala imunitu. Bohužel ji nový typ koronaviru nakonec připravil o život. Takhle na její smrt zareagovaly slavné osobnosti.

  • 1.

    Flétnistka Daniela Vránová

    Smutek nad úmrtím zpěvačky Hrdé na sítích vyjádřila mezi prvními její kolegyně z kapely Asonance, flétnistka Daniela Vránová. 

    „Občas se po koncertě fotíme. Tady, v Jablonci, to bylo famózní. Ale bohužel to bylo poslední selfíčko s Hankou Horkou. Je to tak neuvěřitelné, jako ze špatného filmu,“ posteskla si a podělila se o snímek z brněnského Semilassa z prosince 2021, z úplně posledního koncertu s Hankou.

    „Hani, děkuji ti za tvůj nakažlivý smích a energii a vždycky budu vzpomínat na #Zaúdolím,“ vzkázala ještě zesnulé kamarádce. 

  • 2.

    Novinářka Adéla Čabanová

    Náhlé úmrtí známé zpěvačky zasáhlo i novinářku Adélu Čabanovou. „Včera zemřela citlivá a inspirativní žena Hanka Horká z Asonance. Malinko mi to upravilo názor na povinné očkování, i když silný názor na to pořád nemám,“ vyjádřila se v pondělí. 

    Připojila i delší zamyšlení nad tématem povinného očkování. Řada lidí, hlavně umělců a umělecky založených duší, podle ní někdy nedokáže správně analyzovat vědecká data a řídí se spíše svými emocemi. 

  • 3.

    Zpěvák Roman Slaboch

    Na oficiální stránku skupiny Asonance pověsil krátký příspěvek jeden z jejích členů, zpěvák Roman Slaboch. „Dnes dopoledne nás navždy opustila Hanka Horká. Bolí to a je nám velmi, velmi smutno,“ oznámil stručně po jejím úmrtí.

  • 4.

    Zpěvák Petr Bohuslav

    Další z kolegů, zpěvák Petr Bohuslav, přirovnal úmrtí kamarádky k obludnému mraku. „To jsem dnes dopoledne netušil, jaký obludný a nepochopitelný mrak se na nás řítí. Hani, sbohem, nezapomenu... Miluju tvoje písničky... Už si nezazpíváme. Bylo mi ctí,“ rozloučil se s ní. Fanouškům ukázal fotku, na které se spokojeně usmívá. Jen o pár chvil později se přitom měl dozvědět smutnou zprávu. 

  • 5.

    Monika Le Fay

    Svůj názor si nenechala pro sebe ani spisovatelka, scenáristka a režisérka Monika Le Fay, která pracovala například na Vánočním příběhu. 

    „‚Život je tu pro mě a pro vás také‘, napsala zpěvačka Hana Horká, která byla odpůrkyní očkování. ‚Takže bude divadlo, sauna, divadlo, koncert, sauna……..a nějaké moře urgent‘. Napsala v pátek na Facebooku, v neděli už byla mrtvá. Kéž by to otevřelo oči zabedněncům a antivaxerům,“ posteskla si. 

  • 6.

    Novinářka Lucie Tomanová

    Nad osudem zpěvačky se pozastavila i novinářka Lucie Tomanová. „Zpěvačka kapely Asonance Hana Horká zemřela na covid. Je to celé absolutně šílené. Všechny ty příspěvky na jejím profilu, kdy se ‚modlí, aby chytla deltu‘. Diskuse o tom, jak se ona i ostatní snaží schválně nakazit, aby okolí dokázali, že je covid pohoda,“ rozčílila se.

  • 7.

    Jaroslav Miko

    O svou reakci se podělil i slavný český kamioňák Jaroslav Miko, který se proslavil hlavně bojem s iniciativou Češi pomáhají za uprchlíky. 

    „‚Včera zemřela zpěvačka Asonance Hana Horká (†57). Ta se úmyslně nakazila covidem, aby získala imunitu a nemusela se nechat očkovat. Nakonec nemoci bohužel podlehla. Jen dva dny před svou smrtí přitom na sociálních sítích informovala fanoušky, že už má nemoc údajně za sebou.‘ Tohle sem vážně nedávám, abych se tomu vysmál. Tohle je jen smutný příklad toho, jak můžou být věci absurdní a kam až může vést lidská iracionalita. Upřímnou soustrast celé rodině,“ citoval Blesk a připojil vlastní komentář.

  • 8.

    Scalex

    Jednu z nejvášnivějších reakcí sdílel hudebník Miroslav Hlavička známý pod pseudonymem Scalex. „Dneska zemřela zpěvačka Hana Horká z Asonance. Dva dny poté, co se dle svých slov vyléčila z covidu, kterým se coby neočkovaná úmyslně nakazila a vyzývala k témuž i další lidi podobného ezo smýšlení,“ uvedl na svém profilu. 

    „Je strašně smutné vidět, jak i veselí a pozitivně naladění lidé dokážou podlehnout totálním blábolům, sestavit si vlastní verzi vědy, kde se na nebezpečné nemoci neumírá (akorát že v realitě se na to pak umře) a zkrátka žít v nějaké úplně vlastní realitě, která se skutečností bohužel nemá nic společného,“ rozvášnil se.

  • 9.

    Galerie

    VIDEO: Covid u Haliny Pawlowské: Partner v nemocnici a smrt nejlepšího kamaráda!

    Video
    Video se připravuje ...

    Covid u Haliny Pawlowské: Partner v nemocnici a smrt nejlepšího kamaráda! Markéta Reinischová

    Fotogalerie
    23 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 4

Uživatel_5375963: Vždyť se chovala jak nesvéprávná.

(20. 01. 2022 10:13)

wilddog: Rozhodla se, že bude za hvězdu, a povedlo se jí to dokonale. Ale ted trpí její syn. Nedivím se mu, že je ted ze zoufalství vytočený lidma co jí k tomu povzbuzovali.

(18. 01. 2022 19:18)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy