Za kolaps Menzela v listopadu v roce 2017 mohla meningokoková infekce, která napadla režisérův mozek. Po několikahodinové operaci musel být uveden do umělého spánku. Z něho jako zázrakem procitl před Vánocemi a v březnu 2018 byl převezen na rehabilitační kliniku na Malvazinkách.

Tam se postupně začal zlepšovat a znovu se učil chodit a mluvit. Posléze byl ještě v několika ústavech, až si ho v září Olga vzala domů, kde mu nechala zařídit pokoj přístroji, které ke svému životu potřeboval. A to všechno plus pečovatelky něco stálo. 

„Jirka se dostal do těžké situace, kdybychom nepoužili úspory pro holky, co byly uloženy na školy, kdybych já nevydělávala a nestarala se o rodinu, tak si nikdy nebudeme moci dovolit mít Jirku dva roky doma s touhle stálou péčí,“ svěřila se v podcastu pro Dvojku Českého rozhlasu Menzelová.

VIDEO: Nejdojemnější video: Olga zveřejnila poslední záběry Jiřího Menzela (†82)

Video
Video se připravuje ...

Nejdojemnější video: Olga zveřejnila poslední záběry Jiřího Menzela (†82). Instagram

„Jirka bohatý nebyl, co si neodpracoval, to neměl. On byl velmi nepraktický člověk,“ dodala maminka tří dětí. 

„Poslední roky vždy Jirka říkal, miláčku, já tě tak mám rád a my se nikdy neopustíme, ale já chci, abys byla šťastná. A tak jsme si dali tuhle svobodu, ale s tou podmínkou, že se tedy neopustíme. A mě by na moment nenapadlo, že toho Jirku opustím a nepostarám se o něj, když to bude potřebovat, a to je pro mě manželský slib v dobrém o ve zlém,“ tvrdí Olga, která má dvě děti s jinými muži, ale Jiří o tom věděl a stál při ní. 

Nejstarší dceru Evu má s režisérem Jaroslavem Brabcem, otcem druhé dcery Evy Marie by měl být Menzel a nejmenšího syna Alberta má s egyptologem Miroslavem Bártou

Fotogalerie
80 fotografií