Olga Menzelová je trojnásobnou maminkou. Má dvě dcery - Aničku (12), kterou měla s režisérem a kameramanem Jaroslavem Brabcem (66), a Evičku (6), jejíž otcem byl právě Menzel, jenž stojí za populárními českými komediemi, jako je například Na samotě u lesa, Slavnosti sněženek nebo Vesničko má středisková

Jiří Menzel, režisér oscarového snímku Ostře sledované vlaky, totiž zprvu děti vůbec nechtěl, a krásy a klady rodiny si uvědomil až ve chvíli, kdy mu hrozilo, že o ni přijde a Olga ho opustí.

Kromě dvou dívenek má ale Menzelová ještě synka Alberta (2), jehož počala s egyptologem a archeologem Miroslavem Bártou (51). Před více než dvěma roky chlapce tajně porodila na Mallorce. I jeho prý ale Menzel miloval jako vlastního. „Jirka byl první, kdo mě hladil po bříšku a zcela jasně pronesl, že to bude kluk. Nemohl se ho dočkat a moc se na něj těšil. Jsem šťastná, že si Jiří mohl víc než rok malého Alberta užívat a těšit se z jeho narození,“ tvrdila Olga.

A jak se zdá, všichni doma žijí jako jedna velká, šťastná rodina i nadále, po skonu slavného režiséra. Plavovlasá producentka s volnomyšlenkářským přístupem k životu to ilustrovala rozkošným videem, na němž, citujme její slova z instagramu, „egyptolog a režisér montují dětskou sedačku“. Dvojice tatínků se snaží sestrojit onen předmět, spekulujíc, jak to vlastně všechno patří dohromady, zatímco je  zpovzdálí, z trampolíny, sleduje dcera Anna Karolína. „Pat a Mat,“ nazve pak Brabce a Bártu dívenka jmény dvou koumáků z populárních Večerníčků. „Anči komentář nejvíc,“ souhlasí s ní pobaveně Menzelová.

V dalším příspěvku již ale „Pat a Mat“ zdárně montují sestavenou sedačku na kolo, u čehož jim asistuje malý Albert. „A je to,“ vtipkovala producentka, jejíž domácí uspořádání nepřestává všechny fascinovat. Jak se ale zdá - funguje to. Nejenom, co se právě těchto manuálních činností týče, na které je rozhodně lepší mít doma mužský element.

VIDEO: Vdova po Menzelovi (†82) Olga v paruce a Jiřího mikině: Rozhodla, co udělá s popelem

Video
Video se připravuje ...

Vdova po Menzelovi (†82) Olga v paruce a Jiřího mikině: Rozhodla, co udělá s popelem Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

„Byli jsme divní tím, že jsme zájmy dětí povýšili nad zájmy dospělých. Jirka miloval stejně tak Aničku jako Evičku a stejně miluje i Jarda, Aniččin táta, obě holky bez rozdílu. Evička nikdy necítila, že by že nějak odděloval,“ popisovala Olga pro magazín Moje psychologie poněkud nestandardní rodinný model, ve kterém vychovávala a nadále vychovává svá dítka. Poté, co světu odhalila, že je maminkou i malého Alberta, snesla se na ni vlna kritiky. Tehdy však připomněla citát z Bible, odkazující na fakt, že „láska má mnoho podob“. „Jirka miloval mě a já jeho. Nic nebylo za zády toho druhého,“ tvrdila.

V posledních letech svého života se její manžel, upoutaný na lůžko po pneumokokové meningitidě, prý nechal slyšet, že byl se svou partnerkou a všemi dětmi velice spokojený. „Já jsem si nikdy nemyslel, že ten závěr života budu mít tak šťastnej!“ liboval si podle Menzelové Jiří, jenž se na věčnost odebral 5. září 2020.. „Pro mě je důležité, že holky vyrůstají v harmonické rodině, jakkoliv je netypická,“ zdůrazňovala zase vždy Olga.
Fotogalerie
64 fotografií