V ní chtějí navázat na to nejlepší ze zlatého fondu českého humoru, jaký reprezentoval jejich společný parťák Miloslav Šimek (†64). V knížce Bavíme vás 150 let (zhruba tak dlouho už jsou oba dohromady na světě) se trumfují jednou příhodou za druhou!

Chtěli mít dceru

Začali třeba fotkami z dětství. Krampol na nich vypadá jako holčička s kohoutem. Rodiče prý totiž chtěli holčičku a do hercových čtyř let ji z něj maminka dělala. „Maminka mi česala kohouta a oblékala mě do námořnických šatiček. Pak mě jednou sousedka přivlekla k nám se slovy: ‚Vezměte si tu svou nevychovanou holku. Hází po našich dětech šutry.‘ Konečně mě ostříhali a byl ze mě chlapeček,“ vzpomíná Krampol.

Přetučnělé dítě

Bubílková kontruje svým snímkem, na němž je jako vykrmené batole. „Byla jsem přetučnělé a přemoudřelé dítě. Vykrmila mě babička, která tvrdila, že musím mít zásobu na dobu, až budu nemocná,“ prozradila oblíbená satirička, která později naopak velice nezdravě zhubla. „Chytla mě móda Twiggy. Všechny jsme chtěly být vychrtlé jako ona. A tak jsme hubly vlastními metodami. Například pomocí projímadel. Kupovaly jsme ta jediná, tehdy dostupná v lékárnách. Měl se brát jeden prášek, my jsme si jich dávaly třeba i šest,“ přiznala „Bubu“ v knize, kterou se s Krampolem evidentně prochechtali.

Knihu Jiří Krampol – Zuzana Bubílková: Bavíme vás 150 let seženete u dobrých knihkupců a na webu ikiosek.cz.

Bavíme vás 150 let
Autor: archiv Z. Bubílkové a J. Krampola

 

Video: Bez urážky Zuzany Bubílkové: O Kalouskových fackách, Střihavkových vlasech a Konvičkové v županu

Video
Video se připravuje ...

Bez urážky Zuzany Bubílkové: O Kalouskových fackách, Střihavkových vlasech a Konvičkové v županu Zuzana Bubílková

Fotogalerie
34 fotografií