Krampol se Šimkem spolupracoval od osmdesátých letech v Semaforu a společně napsali řadu skečů, scének a povídek, Bubílkovou si pak Šimek vybral po roce 1989 jako parťačku pro pořady, v nichž se věnoval politické satiře – S politiky netančím a později Politické harašení.

„Mě se strašně moc lidí ptá, proč už se nedělají takové scénky, jako dělali Slávek Šimek s Jirkou Krampolem a podobně. Myslím, že je to proto, že to neumějí napsat. Nejsou autoři! Dnes je v módě improvizace, a to není nic pro mě. Správná scénka se musí poctivě napsat a zkoušet, testovat před publikem a poté ještě vyšperkovávat. Nesmí to být žádná cochcárna,“ vzpomíná na zlatou éru televizní zábavy, která je s Miloslavem Šimkem spojená, Zuzana Bubílková.

Je možná s podivem, že žádný ze Šimkových „pohrobků“ nenavázal spolupráci s dalším. Až teď, 16 let po Šimkově smrti v roce 2004, se dali na společném projektu dohromady právě Krampol a Bubílková. A chtějí navázat na Šimkův odkaz. „Já nechci být ten tahoun, chci se opírat o někoho, kde je lepší než já. S Jiřím Krampolem jsme se o spolupráci bavili už dříve, ale až teď nazrál ten správný čas. Máme vymyšlené představení, kde se budou scénky střídat s naším vyprávěním a vzpomínkami na všechny herecké legendy, které už mezi námi nejsou,“ prozradila Bubílková.

VIDEO: Zuzana Bubílková: Havel si debaty s Klausem musel nacvičovat!

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Zuzana Bubílková: Havel si debaty s Klausem musel nacvičovat! redakce Blesk

Fotogalerie
43 fotografií

Ani Jiří Krampol neskrývá nadšení. „Hrozně se na naši spolupráci těším. Známe se se Zuzanou leta letoucí a myslím, že jsme naladění na společnou notu. A navíc se doplňujeme. Ona na rozdíl ode mě ovládá politickou satiru. Jenže když ji říkám já, nikdy to tak nevyzní,“ říká známý moderátor. Rozjet se do malých divadel a kulturních sálů po celé republice hodlají, jakmile to dovolí koronavirová situace. „Máme ale něco, na čem zatím můžeme pracovat a na co se těšit,“ dodává Krampol.

Fotogalerie
43 fotografií