Psal se 28. červenec 2019 a Slavík na odložené oslavě svých osmdesátin přivítal doma na Bertramce prvorozenou dceru Dominiku a druhorozenou Lucku (34). Nebylo mu dobře, protože u něj dozníval zápal plic, kvůli kterému několik dní předtím zrušil vystoupení na festivalu Benátská!

Setkání se účastnila také dokumentaristka Olga Malířová Špátová. Dominika dodnes tvrdí, že o její přítomnosti dopředu nevěděla. „Olga Špátová se dovolila, jestli smí natáčet, a všichni souhlasili,“ zdůrazňuje ale Gott ve své vzpomínkové knize Má cesta za štěstím, která vyšla až po jeho smrti.

Dominika byla v té době silně závislá na alkoholu a lécích a od chvíle, kdy z návštěvy od táty odjela, byla rozhodnutá, že zveřejnění záběrů dokumentaristce nepodepíše. A to se také půl roku poté stalo. „Byla za mnou v práci, promítla mi je a já se zděsila. Vypadala jsem hrozně, tatínek byl uplakaný... Prostě jsem se zveřejněním nesouhlasila,“ řekla tehdy Aha! nejstarší Gottova dcera. Špátová tedy záběry do dokumentu nedala. Ale stalo se něco nečekaného...

Režisérka nechala v televizi zveřejnit alespoň audiostopu ze setkání na Bertramce. Karel v ní pláče dojetím, když si chce s holkama zazpívat slavnou country píseň Together Again (Znovu spolu). „On mi ke konci života říkal, jak miloval country písničky, se kterými zpíval v Americe na festivalu. A to Together Again byla chvíle, kdy se setkaly jeho dcery na Bertramce, naposledy v životě, na jeho narozeniny. A Karel začal tu píseň zpívat a u toho mu tekly slzy. Já jsem tu scénu bohužel nemohla použít, z mnoha důvodů – dramaturgických, stavebních...“ popisovala v úterním Showtime Špátová.

VIDEO: „Na život!“ připíjí si Karel Gott v ukázce z filmu KAREL

Video
Video se připravuje ...

„Na život!“ připíjí si Karel Gott v ukázce z filmu KAREL Bontonfilm

A najednou se v záznamu ozval Slavíkův hlas z oné sešlosti překrytý fotkami a obrázky: „Představoval bych si, že bychom si společně zahráli a zazpívali slavnou countryovou píseň Together Again... (pláče) Už jsme zase pohromadě a mnoho, mnoho slzí padá po tváři. Nevím, jestli vás to dojme, jako mě, ale asi ne. Tak jedem,“ říká nalomeným hlasem Gott na nahrávce.

„Tati, ty brečíš?“ jsou za ním slyšet skoro všechny dcery. „Ano, jenom si na tu věc vzpomenu...“ odpovídá. Silný okamžik, který rozplakal i diváky.

Nejstarší Slavíkovu dceru zveřejnění ale naštvalo. „Nerozumím tomu, proč musela paní režisérka zveřejňovat zvukovou nahrávku tatínka v tomto stavu. Je jako umanutá, že se nestydí,“ vzkázala jí z Finska Dominika Gottová.

Fotogalerie
58 fotografií