Rocker Vilém Čok působí jako nezkrotný živel, kterého je všude plno a který oplývá neutuchající energií. Jenže opak je pravdou, i on už musí s šesti křížky na krku řešit nepříjemné zdravotní obtíže. Když si loni pro Blesk postěžoval, že při svých show „skáče jak koza v petrželi“, což se neblaze projevuje na jeho končetinách, a tak musí využívat speciální ortopedické pomůcky, bylo to naprosto ničím v porovnání s tím, co musel řešit docela nedávno... „Je to pár tejdnů, co jsem se na koncertě složil,“ svěřil se v primáckém pořadu Showtime. A šlo mu bez přehánění o život!

„Záchranáři mě pak nechtěli pustit na pódium, zjistili, že mám tlak 203 na 103, což je tlak velmi vysoký. Chtěli mě dokonce odvézt do nemocnice,“ popisoval slavný muzikant. I přes důrazné varování záchranářů si však postavil hlavu a na jeviště se přece jenom vrátil, aby koncert odehrál až do konce. „Říkali mi, holt tam můžete dostat mozkovou mrtvici, tak abyste o tom věděl. Ještě mi říkali, abych radši zavolal manželce… No byla to hrozná situace, fakt hrozná,“ vrtí dnes hlavou.

VIDEO: Rocker a drsňák Vilém Čok si poškodil zdraví: Musí proto používat speciální pomůcku!

Video
Video se připravuje ...

Rocker a drsňák Vilém Čok si poškodil zdraví: Musí proto používat speciální pomůcku! Klarisa Císařová, Lukáš Červený

Moc dobře si uvědomuje, za co tomuto kolapsu „vděčí“: „Poměrně dlouhou dobu jsem měl velký vypětí , ale dopadlo to dobře, jsem tady. Jenom se projevilo, že jsem dlouhodobě přecházel vysokej tlak,“ míní Čok. Ze zdravotní indispozice si těžkou hlavu nedělá. „V jednom rozhovoru jsem řekl, že nechci umřít pos*anej v posteli, ale vestoje na pódiu. A to pořád platí,“ zdůraznil se smíchem zpěvák, který by si přál konec stejný jako třeba herec Milan Lasica (†81), jenž zesnul během děkovačky poté, co odzpíval písničku Ja som optimista s orchestrem Hot Serenaders.

Fotogalerie
36 fotografií