Slavnostní premiéra nejnovějšího snímku Tomáše Vorla staršího se konala v pražské Lucerně a objevily se na ní snad všechny hvězdy, které si ve filmu zahrály – i ty, které došly snímek jenom podpořit. Mezi nimi například herečka a dabérka Nela Boudová (53) s Janem Tunou (48), kteří se po celý večer drželi za ruku. Nechyběl ani syn režiséra filmu Tomáš Vorel mladší (35), jemuž ve filmu hraje partnerku Lucie Šteflová (26). Té dělal společnost přítel i roztomilá malá dcerka Ema, pro níž se Cesta domů stala první hereckou příležitostí.

„Jsem ráda, že budu mít vzpomínku, protože je to rok života na plátně a jde tam vidět, jak rostla,“ okomentovala rusovlasá Šteflová dceřino obsazení. Jako jedni z mála ovšem z premiéry nejeli taxíkem, ale využili tramvaj – bydlí prý totiž jenom devět minut od kina. Mezi prvními celebritami, které večírek po promítání opustily, byl herec Milan Šteindler (64). Z Lucerny pospíchal zhruba ve čtvrt na dvanáct. Na tiskové konferenci na něj prasklo, že natáčení pěkně zkomplikoval – jeden večer se prý opil tak, že druhý den měl problém vstát. Možná i proto v premiérový večer „sekal latinu“.

VIDEO: Cesta domů Tomáše Vorla uzavírá trilogii, vrací se Polívka i Holubová

Video
Video se připravuje ...

Cesta domů Tomáše Vorla uzavírá trilogii, vrací se Polívka i Holubová. Bontonfilm

Přesto ho však režisér v jeden moment při pózování na červeném koberci pořádně „vybrabčil“, jak se říká. Rebelující herec nebyl ovšem jediným problémem, s nímž se tvůrci během natáčení potýkali. V květnu letošního roku probíhala sbírka na donio.cz, jejímž cílem bylo vybrat 400 tisíc korun na dokončení obrazové postprodukce. Do akce se zapojilo 212 přispěvatelů a celkem bylo vybráno 256 047 korun. I když se tedy vytyčené mety dosáhnout nepodařilo, podle všeho tato částka nakonec stačila, jelikož snímek bude nyní k vidění v českých kinech po celé republice.

Herec Tomáš Hanák (64), jenž měl dříve problémy s alkoholem a skončil na odvykačce u Apolináře, si prý slíbil, že do doby, než bude jeho nejmladšímu potomkovi 18 let, se prý flašky ani nedotkne – a to poctivě dodržel. Coby vyléčený alkoholik se i nadále drží stranou alkoholu, a i když si tu a tam dá skleničku, tohoto démona má již pod kontrolou. „Šlo vlastně jen o limit, abych měl nějaký cíl a nemusel si říkat, že je to nadosmrti,“ nechal se podle týdeníku Sedmička slyšet před lety. Během večera se skvěle bavil a odcházel na etapy. Vždy se totiž našel někdo, s kým se do Lucerny zase vrátil a pokračoval v zábavě.  Mezi posledními party po filmu opouštěl herec Bolek Polívka (72) s manželkou Marcelou (52). Odcházeli zhruba o půl jedné v noci. Využil zadní vchod, prošel pasáží a nechal se odvézt autem, které pravděpodobně řídil nějaký jejich známý. Z auta radostně mával a vůz pak zamířil přes Václavské náměstí směrem k Průhonicím, kde dvojice i se svými třemi potomky bydlí. Na další zajímavé momenty z filmové premiéry, na níž se to jenom hemžilo významnými osobnostmi české kinematografie, se můžete podívat do naší galerie.
Fotogalerie
121 fotografií