„Jestli to vyjde, tak budeme zase s Bolkem točit moc krásný a dojemný film, a já tam mám moc krásnou roli,“ pochlubila se herečka Eva Holubová na sociálních sítích. Přestože ji koronavirová pandemie připravila o celou řadu divadelních představení a natáčení, ona se v „nuceném“ volnu rozhodně nenudila: společně se svou dcerou například natáčela podcasty zaměřené na psychologii. Není však divu, že se před kamery těší, tím spíše s nekorunovaným valašským králem Bolkem Polívkou. Společně se objevili bok po boku například v hořké komedii Jana Hřebejka (52) Pupendo, či v romantické komedii Manžel na hodinu a jsou nepochybně dost blízkými přáteli.

„Říkám, jestli to vyjde, protože dneska není do poslední chvíle nic jistý, ale my musíme dělat všechno tak, jako by to jistý bylo. Nová poloha, zatím docela vyčerpávající a frustrující, ale zvykneme si, a možná to bude jedna z užitečných věcí, které nám koronavirus přinesl,“ spekulovala herečka na instagramu a připojila několik snímků z filmu Cesta z města, Cesta do lesa a Cesta domů režiséra Tomáše Vorla (62).

„Koronavirus mi připomenul, že ‚cesta‘ je ten hlavní proces, cíl nemá takovou váhu, jakou mu dáváme,“ myslí si Holubová, která se i přes nepřízeň osudu snažila díky nejrůznějších streamům pro své fanoušky hrát i v dobách, kdy covid-19 uzavřel všechna divadla. Představením Hvězda, „one woman show“, v níž Eva ztvárnila rozmazlenou umělkyni, se jí dokonce podařilo trhnout rekordy sledovanosti. Přímý přenos z divadla Studio Dva se stal totiž nejúspěšnějším živým přenosem od spuštění kulturního kanálu ČT art v roce 2013. 

Čas, který Holubová po dobu nedobrovolných koronavirových prázdnin prožívala zavřená doma, se pokoušela trávit produktivně. Což se jí, jak sama přiznává, někdy v něčem dařilo více, v něčem méně. „Velmi si cením, že jsem si prohloubila znalost Písma, trochu jsem si zvykla procvičovat angličtinu a italštinu, žádná velká sláva, ale baví mne to, a chci v tom pokračovat. Nevygruntovala jsem, jak jsem chtěla, nezhubla, neosvojila si pravidelné cvičení, ale dodržuju sprchování studenou vodou,“ svěřila se.

Kromě toho se prý naučila tolik nelpět na svém egu. „Jako bych ho očišťovala od sebelásky, sebelítosti, sebeobviňování... Takže když to podtrhnu, koronavirus mě zřejmě zklidnil! A uvědomila jsem si ještě víc, jak se ráda směju! Potichu i nahlas, sama i s druhými,“ dodala oblíbená herečka, co se svým humorem proslavila také díky ztřeštěným inscenacím Divadla Sklep.

VIDEO: Manžel na hodinu: Bolek Polívka žádá o ruku Evu Holubovou! 

Video
Video se připravuje ...

Manžel na hodinu: Bolek Polívka žádá o ruku Evu Holubovou! Bohemia Motion Pictures

Fotogalerie
50 fotografií