Komedii Hvězda o fiktivní seriálové herečce sledovalo v pátek 27. března neskutečných 122 tisíc diváků starších 15 let. Přímý přenos z divadla Studio Dva se tak stal nejsledovanějším živým přenosem od spuštění kulturního kanálu ČT art v roce 2013. V hlavní roli této hry zazářila Eva Holubová, známá umělkyně ze „stáje“ Divadla Sklep, a jak se sama svěřila na sociálních sítích, diváky v roli neznámé herečky, která po pětatřiceti letech u oblastního divadla nečekaně zazáří v televizním seriálu, upřímně pobavila.

„Děkuju vám všem za krásný reakce na včerejší představení. Nebylo to snadný a docela mne to vyčerpalo, nicméně to bylo i krásný, neboť i naše. Ve Studiu Dva držíme při sobě. A při vás! Jsme s vámi,“ napsala pak dojatě na instagram. „Dostala jsem i pochvalu od svýho pana doktora!“ holedbala se.

Jenže ruku v ruce s pochvalami jdou většinou i ty nepříliš kladné odezvy… Holubová se nečekaně dočkala jediné zlé a sžíravé zprávy – a navíc od člověka, od jakého by to nikdy nečekala. „Od přítelkyně. Bolela. Nařkla mne, že si hraju na hrdinství a obětování. Ať si ještě pozvu Svěráka a můžeme si zazpívat…“ dodala v narážce na minulou středu, kdy českými domácnostmi rezonoval hit Zdeňka Svěráka (84) a Jaroslava Uhlíře (74) Není nutno, čímž měli vyjádřit svou podporu všem, kteří v posledních týdnech bojují s dopadem epidemie koronaviru v naší zemi. Negativní odezva Holubovou ranila. 

„Bolí to moc, na druhou stranu si říkám, děvče, tak takhle ty mne vidíš? Ale díky těm jejím slovům jsem si musela odpovědět, proč jsem to udělala. Předně mne požádalo vedení divadla, vlastně ani nepožádali, zeptali se, že dostali od ČT nabídku. Nenaléhali, nechali čas na rozmyšlenou. Promysleli jsme, jak to provést bez rizika, a já řekla ano. Necítila jsem hrdinství ani oběť, byla jsem ráda, že mohu přispět něčím divadlu a našim divákům,“ vysvětlila své stanovisko herečka, která je aktuálně dvakrát týdně k vidění i na „komerčnější“ televizní stanici – je totiž jednou z důležitých postav v úspěšném primáckém seriálu Slunečná.

VIDEO: Boj Evy Holubové o životní prostředí! Na záchodě nesplachuju, je jiné řešení!

Video
Video se připravuje ...

Boj Evy Holubové o životní prostředí! Na záchodě nesplachuju, je jiné řešení! Petr Macek, Jan Jedlička

Fotogalerie
58 fotografií