Premiéru příběhu o klíčových životních událostech slavného olympionika Emila Zátopka (†78) provázely v sále smích i slzy. Potutelné úsměvy přicházely  ve chvílích, kdy Zátopkův představitel Václav Neužil (41) několikrát ukázal své holé pozadí. „Když jsem to viděl před festivalem, kdy jsme se domlouvali na premiéře, bylo to sakra dobrý. A nic se na tom nezměnilo ani teď. Je to vynikající film a jsem rád, že měl světovou premiéru právě tady ve Varech,“ řekl Blesku prezident přehlídky Jiří Bartoška (74).

„Jsem z toho nadšen. Obrovský kus práce, herecky skvělé, nádherné přetělesnění Zátopka. Můžu jen gratulovat,“ řekl nám Bolek Polívka (72), který dorazil s celou svou početnou rodinou.

„Nádhera, to se nedá vyjádřit jinými slovy. Film jsem si vychutnával od začátku do konce. Gratulace Davidu Ondříčkovi a celému štábu,“ odcházel nadšený Miroslav Donutil (70).

„To je tak silný film... Měli by ho všichni vidět,“ řekl Blesku bývalý tenista Radek Štěpánek (42), který v sále seděl jako přikovaný. Tak moc ho příběh zaujal.


 
A zatímco většina lidí hodnotila výkony Václava Neužila jako Zátopka a Marthy Issové (40), která ztvárnila jeho ženu Danu ( †97), bývalá první dáma Livia Klausová (77) měla jiný objekt zájmu. „Mně zaujala ta postava australského atleta Rona Clarka, kterého hrál James Frecheville. Pěkný kluk, zajímavá role,“ řekla Blesku manželka Václava Klause (80), kterou doprovázeli vnuci. Její muž do lázeňského města prý letos nepřijede. „Já jsem si to užil v minulých letech, kdy jsem mimo jiné sedával vedle hlavních hvězd festivalu a sledoval jejich filmy, kterým jsem pak tleskal, ale vůbec se mi třeba nelíbily,“ řekl v týdnu Klaus v Pressklubu Frekvence 1.

Druhou premiéru má Zátopek v neděli 22. srpna od 11 hodin ve Velkém sále Thermalu.

VIDEO: Bolek Polívka po projekci Zátopka: Jaké jsou jeho dojmy z filmu?

Video
Video se připravuje ...

Bolek Polívka po projekci Zátopka: Jaké jsou jeho dojmy z filmu? Gábina Maryšová

Fotogalerie
120 fotografií