Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zahájení Varů očima kritičky Blesku Iny T.: Vážení, omamující to nebylo!

/
  • Po loňské pauze se Karlovy Vary opět stávají dějištěm Mezinárodního filmového festivalu.
    21. srpna 2021 ● 05:00

    Po loňské pauze se Karlovy Vary opět stávají dějištěm Mezinárodního filmového festivalu v čele s hlavní star, hvězdným Johny Deppem, a heslem, kdo není ve Varech, jako by nebyl. Pro nejen filmový zážitek se sjíždějí jak batůžkáři, tak celebrity s kufry plnými oslnivých rób a jasným plánem být vidět, obstát v široké konkurenci hvězd. Pro tu příležitost je tu zahajovací večer, entrée festivalu v podobě červeného koberce, který společenskou a kulturní jízdu premiér a doprovodného programu více či méně prestižních mejdanů startuje.

    A jak se zdařila exhibice hvězd na rudém běhounu KVIFF, který má ambice rovnat se evropským festivalům zvučných jmen? Omamující to vážení nebylo. Přestože je rok od roku patrnější vliv stylistů a snaha dostát společenskou událostí diktovanému dress code, průměrnost vítězila nad invenčností a sofistikovaností. Naštěstí se našlo pár výjimek, jejichž hvězdnost šla ruku v ruce s volbou modelu vyčnívajícího v davu hlavního proudu, který se jinak nesl v nudném odéru standardu.

  • 1.

    Jiří a Andrea Bartoškovi

     Sofistikovanost v páru     1

    Prezident Mezinárodního filmového festivalu s chotí i letos platí za stylový, etiketu i dress code dodržující pár, v němž poutá svými róbami pozornost především ona. Jiskřivá, pajetkami detailně vyšívaná róba v midi délce vyznívá svojí něžností a podtrhuje Bartoškové mladistvý pel mísící se s dojmem luxusu. Jedna výrazná náušnice, pokud byla záměrem, vystihuje trend asymetrie šperků, jenž v součinnosti se sofistikovanou řízou vyznívá invenčně.

     

  • 2.

    Jitka Čvančarová

      Pompézní omyl              5

    Nepřehlédnutelná, nebesky modrá róba z pětadvaceti metrů hedvábného dupionu sice vyniká objemným až sošným aranžmá dekoltu, troufám si však tvrdit, že je zcela nevhodná pro smyslně ženskou a vnady obdařenou nositelku, pro jejíž typ byl nejeden detail šatů grandiózně špatně. Neforemnost vrchní i spodní části nejen že přidává Čvančarové nebetyčně na objemu, ale je připomínkou katastrofálních dortových plesových rób, jež jsou naštěstí roky pasé.

     

     

  • 3.

    Martha Issová

    Něžná noblesa               1-

     

    Na rudém běhounu nemohla chybět ani představitelka atletky Dany Zátopkové v očekávaném životopisném drama Zátopek, jenž je zahajovacím filmem festivalu a světovou premiérou. Issová patřila k těm, jež podpořili české návrháře, a oblékla řízu od návrhářského dua Chatty. Popelavě šedá s vrstvami a průhledem pracující róba pošitá stříbrnými pajetkami působí na drobné Issové velmi něžně, přitom pracuje i s puristicky strohým vykukujícím živůtkem, jenž celek vhodně doplňuje. Šperky Boucheron jsou k šatům adekvátní, jen doplňky v podobě bot a kabelky mohly být citlivěji dotažené.

     

     

     

  • 4.

    Michael Caine s manželkou Shakirou

    Vkusná inspirace ze zahraničí             1

    Dvojnásobný držitel Oscara, britský herec sir Michael Caine dorazil do Varů převzít křišťálový globus, cenu za celoživotní přínos kinematografii, a pro tu příležitost oblékl dress-codem diktovaný smoking. Pro někoho možná katastrofální obutí tenisek logicky odpouštím v rámci jeho zdravotního stavu. Jeho žena Shakira, s níž je ženatý neuvěřitelných 48 let, zářila v kamínky posetých tmavě modrých elegantních šatech, přičemž ramena zahalila tmavým krátkým sakem. Vhodná byla i volba doplňků včetně šperků. 

     

  • 5.

    Klára Issová

    Uměřená rafinovanost                     2

    Křehce působící, jemnou, něžnou energií vládnoucí herečka svojí osobitost přenáší i do svých modelů jež mívají elegantně uměřenou sofistikovanost. Což stvrzuje i na míru ušitý, na tenkých, kamínky posetých ramínkách zavěšený model od Jiřího Hofbauera. Asymetrie dekoltu je příjemným osvěžením, jen z ramínek spuštěné pásky mohly mít dotaženější formu. Oslnivé šperky Alo Diamonds v hodnotě téměř půldruhého milionu korun celku sedí, ale ozdobný řetízek kabelky kolem ruky je navíc. 

     

  • 6.

    Hana Soukupová

    Příliš civilní podání                3

     

    Karlovarská rodačka a světově proslulá topmodelka známá v tuzemsku především z legendární reklamy na Mattoni sice avizovala, že obleče šaty odkazující k vodní róbě z minerálky, ovšem podobnost by tam kdokoliv hledal marně. Pastelově žlutá, v přední části bohatě nařasená róba zaujme především dvěma průstřihy, dominantními prvky, jež však příliš civilní róbu od Victoria Beckham nedokážou pro tuto příležitost udělat zajímavou. Doprovod zlatých šperků od Tiffany&Co je však červenému koberci odpovídající.

     

  • 7.

    Jitka Schneiderová

     Puristická říza boduje    1

     

    Herečka náležící k mrzkému minimu lokálních celebrit, jež etiketu ctí a společenské akce nenechávají náhodě, vynesla na puristickou notu hrající řízu značky CHLOÉ. Veskrze jednoduché, plizé pelerínou vrstvené a v záhybech krajkou zdobené minimalistické šaty působí kultivovaným dojmem, přitom dostojí očekávané sofistikovanosti světa stříbrného plátna. Šperky BVLGARI jsou stejně jako psaníčko Bottega Veneta bez chyby.

     

     

  • 8.

    Bolek Polívka s manželkou Marcelou

    Vkus zcela opomíjející model      5

    Oblíbený herec dorazil na červený koberec s celou rodinu a kromě manželky se pyšnil i svými syny. Zatímco on byl ve smokingu oblečen dle etikety, pominu-li pnoucí sako, jeho žena podobně šťastnou ruku neměla. Transparentní sedlo krajkového body odhaluje spodní prádlo a příliš obtahuje křivky, zatímco taktéž s průsvitem pracující sukně odkrývá záhyby těla. Štrasem zdobená přezka pásku, je stejně jako na outfit nenavazující zelené lodičky výkřikem do tmy, jenž nulovou noblesu nositelky pečetí. Vkus zcela opomíjející model úrovni večera ani v nejmenším nedostál.

     

     

  • 9.

    Habera & Peštová

    Glamour lesk            2

    On zahájení dostál předpisovým smokingem, ona měla róbu vyrovnávající se hollywoodským hvězdám. Pajetkami bohatě zdobená, v pase řasená róba invenční není, představuje však glamour klasiku, jež na červeném koberci boduje silou lesku i hlubokým výstřihem, který vhodně doplnila o dechberoucí šperky BVLGARI. Doprovod černých bot a kabelky je však vzhledem k celkové barevnosti diskutabilní. 

     

     

  • 10.

    Módní policie s Inou T. na kolonádě

    Tak jako jste se roky mohli potkávat na karlovarské kolonádě s naší módní guru Františkou Čížkovou, která zemřela v krátce před Vánoci 2019, vyráží do Varů její přítelkyně, módní kritička Blesku Ina T. Na tradičním místě, na tradičním červeném sofa se s ní budete moci potkat a nechat si ohodnotit svůj outfit. A nebudou chybět ani slavné tváře. 

    Kdy?
    V pondělí od 14 do 17 hodin. 

    Kde?
    Mlýnské nábřeží - Lázně III.

    Video
    Video se připravuje ...

    Jitka Čvančarová anketa Gábina Maryšková

     

     

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 155

picoda:

(22. 08. 2021 18:46)

picoda:

(22. 08. 2021 18:46)

mandalaj: Módě nerozumím, je mi 65 let, ale vidím a zcela souhlasím s článkem, co je hodnoceno kladně je pro oko lahodící, a naopak co záporně , je opravdu do očí bijící.

(22. 08. 2021 14:42)

nick55: čvančarka vypadá jak brontosaurus - obří tělo s pidi hlavičkou. To muselo dát práce ji do toho sešněrovat, v těch černých šatech při příjezdu měla taky ránu

(22. 08. 2021 13:11)

xiioma: Jitka Čvančarová zatím podle mě jediná, která pochopila, jak se mjí Vary hrát a má na to odvahu.

(22. 08. 2021 11:06)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy