Režisérův popel proto nechala vdova Olga (43) rozdělit do dvou uren. „Cokoli, co souviselo se smrtí, Jirka vždycky nesnášel. Na hřbitovy nechodil a řekl, že žádný pohřeb nechce. To jsem mu splnila a udělala jen rozloučení,“ připomněla Menzelová.

„Sám si vybral místo, kde jsme společně vypili několik lahví vína. Je to na Mallorce, ale není to pro veřejnost. Vždy říkal, že na tom místě chce být s námi navěky...“ svěřila deníku Aha! vdova. 

Druhé místo, kde mají být režisérovy ostatky uloženy, je sice v Praze, ale ani to není úplně jednoduchá záležitost. „Stále o tom jednám. Ze strany přátel a fanoušků Jirkových filmů se ke mně dostává spousta dotazů, kam mohou přijít k jeho pomníčku a zapálit mu svíčku. Můžu prozradit, že to místo se silně váže ke Karlu Čapkovi, a pevně věřím, že se během letošního roku podaří vše zrealizovat,“ řekla Menzelová.

Pro manžela chce vkusný pomník, který si zaslouží. Podle informací deníku Aha! by se měl spolu s hrobem nacházet na Slavíně na pražském Vyšehradě. Právě tam je pohřben spisovatel, novinář a dramatik Karel Čapek (†48) se svou ženou, herečkou Olgou Scheinpflugovou (†65).

VIDEO: Vdova po Menzelovi (†82) Olga v paruce a Jiřího mikině: Rozhodla, co udělá s popelem

Video
Video se připravuje ...

Vdova po Menzelovi (†82) Olga v paruce a Jiřího mikině: Rozhodla, co udělá s popelem Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
46 fotografií