14. července, tedy v den, kdy by zpěvák Karel Gott oslavil narozeniny, šla do prodeje kniha Má cesta za štěstím. A jak se zdá, zatím je to velký úspěch. Však sama Ivana Gottová, která na zkompletování textu, co její manžel před svým skonem stihl sepsat, pilně pracovala v předchozích měsících, teď na sociálních sítích nestačí děkovat všem příznivcům mnohonásobného držitele ocenění Zlatý Slavík.

„Četla jsem všechny zprávy a komentáře a najednou jsem konečně pocítila velkou úlevu. Že práce a ohromné úsilí, které manžel do knihy vložil, nejen se mnou, ale i s dalšími, již se na ní podíleli, už teď jsou vámi oceněny. Dojali jste mne a rozplakali!“ svěřila se na facebooku Gottova životní partnerka a matka dvou z jeho čtyř dcer, Charlotte Elly (15) a Nelly Sofie (13).

Jako „malé poděkování či pozornost“ pak nahrála na internet jeden snímek, který je pro ni osobně velice důležitý. Momentka Karla Gotta v zeleném tričku, která byla pořízená na Mallorce v létě 2017, vznikla tedy dva roky před jeho skonem. Zpěvák, který podle slov svých fanynek „zrál jako víno“, na fotografii vypadá velice uvolněně a šťastně.

„Navštívili jsme s Kájou jedno malebné městečko a on si ten den čistě náhodou vzal tričko stejné barvy, jaké jsou tam všude okenice. Nešlo si ho u zelených okenic nevyfotit, to jistě chápete,“ vysvětlila Ivana úsměvný okamžik, kdy ke cvaknutí oné fotky došlo. „Patří mezi mé oblíbené.“

VIDEO: Ivana Gottová tiskne Karlovu autobiografii

Video
Video se připravuje ...

Ivana Gottová tiskne Karlovu autobiografii archiv Ivany Gottové

Ti, kteří si však měli již tu čest Gottovu autobiografii zakoupit a pročíst, jsou však o ni - v tiskové kvalitě a na papíře - ochuzeni. „V knize ji nenajdete, protože je tam u kapitoly Carpe diem fotka hodně podobná,“ dodala na vysvětlenou Ivana Gottová, která svému muži stála věrně po boku až do 1. října 2019, kdy interpret hitů Trezor, Být stále mlád či Kdepak ty ptáčku hnízdo máš podlehl akutní leukémii.

Vzhledem k tomu, že věděl, že se jeho čas povážlivě krátí, stáhl se v posledních měsících svého života z veřejnosti, psal svoji autobiografii a dokončoval dokument Karel, jehož premiéra byla kvůli pandemii koronaviru již několikrát odložena. Jeho fanoušci se tak mají i po jeho smrti stále na co těšit…

Fotogalerie
63 fotografií