„Dnes v noci zemřel náš velmi dobrý kamarád a stěžejní interpret Vladimir Kudla ve věku 74 let,“ objevila se smutná informace na facebookové stránce Mluvící kniha z. s. Tvorba audioknih. „Jeho brilantní a charismatický hlas můžete slyšet v těchto titulech: Parfém bláznivého tance, Deník kastelána, Erekce, ejakulace, exhibice a další příběhy obyčejného šílenství, Toulavý autobus, Pasák, Láska za časů cholery, Pověsti nezbedné a divů plné, Bojovník - Vždy proti proudu, Král z Luxoru, Zátiší s datlem, Pavučina lží, Seance a jiné povídky, Na paměť mým smutným courám, Medorek. Děkujeme, Vláďo, za všechno!“ Opravdu úchyhodný počet děl... 

Velmi aktivní byl pan Kudla také v dabingu. Jeho hlas jsme mohli slýchat například ve více rolích v seriálu Čarodějky, kde namluvil anděla Sama. V Mentalistovi zase propůjčil hlas Galeu Bertramovi a v roce 2018 zase usedl k mikrofonu v rámci dabingu snímku Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny, kde v češtině nadaboval Grimmsona. Z jeho hlasu byste netipovali, že mu táhlo na osmý křížek, a tak není divu, že daboval takřka do poslední chvíle. 

Kromě toho se objevoval i před kamerou, co se týče filmů, zahrál si například ve slavných snímcích Jánošík - Pravdivá historie či Volání rodu. Objevoval se také v mnoha seriálech, například Místo zločinu Plzeň, Ulice, Strážce duší i Třetí patroNejmladší z rodu Hamrů, kde si zahrál Josefa.

Herec a dabér, který se narodil 26.6.1947, bohužel naposledy vydechl v úterý 6. července 2021. Příčina jeho skonu zatím není veřejnosti známá.

VIDEO: Náhlá smrt krásné herečky Kotajné: Srdce ji zradilo ve 49 letech!

Video
Video se připravuje ...

Náhlá smrt krásné herečky Kotajné: Srdce ji zradilo ve 49 letech! Martina Šindelářová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
5 fotografií