Osudové setkání i svatbu konečně s tou pravou otevřeně popisuje ve své autobiografii Karel Gott Má cesta za štěstím. Poprvé Ivanu potkal, když se ještě zmítal mezi dvěma ženami.

Byl v nefunkčním vztahu s Marikou Sörösovou (46) a do toho se občas vídal s Taťánou Smutnou (58). Setkali se v Národním muzeu v březnu 1999 na večírku po vyhlašování cen TýTý.

Budoucí paní Gottovou tam Slavíkovi představila Miss ČR 1995 Monika Žídková (44). „Hned se mi mihlo hlavou, že bych tuto mladou slečnu rád poznal blíž,“ přiznává zpěvák.

Na párty se ale nemohl zdržet, a tak Ivanu a Moniku pozval na vystoupení na Žofíně. Tam ale byla i Marika! Jakmile si odskočila, využil Karel situace. Našel si Ivanu u baru a poprosil ji o telefonní číslo. To, které mu napsala na papírový kapesníček, ale neexistovalo. Za měsíc došlo k dalšímu setkání v Ostravě na večírku po Miss ČR, kam tentokrát Žídkovou doprovázela Ivana. To už ji zpěvák oslovil rovnou, protože tam byl sám.

Zajímalo ho, proč mu dala nesprávné číslo. „Vadilo mi, že přijdete v doprovodu dámy, a chcete tajně číslo jiné ženy,“ řekla mu na rovinu. Nakonec z toho byla jen společná večeře, protože Ivana byla zadaná a Karel též.

Netrvalo to ale dlouho. Vztah se žárlivou Marikou Slavík ukončil, ale i tak se s Ivanou dlouho jen přátelili. Aby ji zaujal, začal se dokonce česat podle její bývalé hollywoodské lásky Michaela Douglase (76).

Když už se Karel smířil s faktem, že budou jen přátelé, Ivana zazvonila u jeho dveří zpocená, v teplákách, protože si byla zaběhat, a v kuchyni u kávy mu po chvíli váhání oznámila: „Víš, co se mi přihodilo? Já jsem se zamilovala!“ Nic netušící zpěvák se zeptal: A do koho? „Představ si, že do tebe…“ A od té doby už Ivana na Bertramce často snídala.

VIDEO: Nepoužité záběry z filmu Karel: Ivana je zveřejnila v novém klipu s největším hitem!

Video
Video se připravuje ...

Nepoužité záběry z filmu Karel: Ivana je zveřejnila v novém klipu s největším hitem! Karel Gott Agency, Supraphon

O svatbě neměla tušení

Když už dceři Charlotte (dnes 15) byly necelé dva roky a Ivana čekala druhého potomka, rozhodl se Slavík poprvé v životě vstoupit do manželství. A to tam, kde se ženil Elvis Presley – v Las Vegas. Jeho nastávající neměla do poslední chvíle o ničem tušení, zpěvák jí jen řekl, že jedou na osmidenní dovolenou do Spojených států. Pak přišlo dobře plánované překvapení.

Slavík se vyslovil před osvícenou fontánou u hotelu Bellagio: „Lásko, vezmeš si mě?!“ Ivana jen vytřeštila oči: „Cože? Tady? To myslíš vážně? To přece není jen tak. A co prstýnky, šaty a svědci? Nic nemáme zařízeno…“ byla její první reakce.

O pouhé dva dny později, 7. ledna, stál Slavík u oltáře a k němu kráčela Ivana ve svatebním doprovázená družičkou Charlotte. Karel byl tak dojatý, že se třásl i u podpisu na oddací list.

„Nikdy mě nenapadlo, že budu mít takovou trému a roztřesenou ruku. Svůj autogram jsem maloval jak poloviční analfabet,“ vzpomíná Gott ve své autobiografii, jež vyjde 14. července.

Fotogalerie
109 fotografií