V motolské obřadní síni v Praze ve čtvrtek 25. března proběhl pohřeb skladatele Pavla Krejči. Přestože by se dalo očekávat, že se na tohle poslední rozloučení dostaví celá řada celebrit, z nichž udělal svými písněmi skutečné hvězdy, ve skutečnosti mu své sbohem dala pouze hrstka jeho nejbližších a známých. Koneckonců v této těžké koronavirové době by se ani větší akce pořádat neměly a je pravdou, že všichni umělci, s nimiž Krejča v minulosti spolupracoval, se nacházejí v rizikové skupině 70+, tedy ve skupině lidí covidem nejohroženějších, pro které by nákaza byla fatální.

I tak byl ale mezi smutečními hosty viděn zpěvák Petr Spálený (77) s manželkou Miluškou Voborníkovou (71), taktéž známou zpěvačkou. Mezi pozůstalými chybět nemohli – Spáleného s Krejčou spojovalo celoživotní přátelství. „Je to pro nás strašná rána,“ přiznala pro Blesk.cz Miluška Voborníková (71). „Petr se s Pavlem kamarádil už od mala, vyrůstali spolu v pražských Holešovicích. Znali se takřka celý život,“ dodala dojatě. Posledních 20 let navíc Krejča vedl Petrovi Spálenému jeho obnovenou kapelu Apollo Band.

VIDEO: Jan Kačer na pohřbu Jana Vodňanského: Byl to báječný kluk v těžké době...

Video
Video se připravuje ...

Jan Kačer na pohřbu Jana Vodňanského: Byl to báječný kluk v těžké době... Hana Höschlová, Jan Jedlička

Tento uznávaný skladatel měl na kontě hity Věry Martinové (61) jako Až na vrcholky hor, Malý dům nad skálou či Nebe peklo ráj. Pro výše zmiňovaného Spáleného (77) napsal například Plakalo bejby a Peggy, jeho písně nazpívala řada dalších interpretů jako Václav Neckář (77) či Michal Tučný (†48). Jeho slova zaznívala jak u táboráků, tak i na rodinných oslavách. Byl velice talentovaný. V poslední době ho však sužovaly vážné zdravotní obtíže, kromě cukrovky se nakazil i covidem-19, a utrpěl i mozkovou příhodu. Dožil v péči sester boromejek.

VIDEO: Jiřina Šiklová na pohřbu Jana Vodňanského: O posledním setkání nad sklenkou vína...
Video
Video se připravuje ...

Jiřina Šiklová na pohřbu Jana Vodňanského: O posledním setkání nad sklenkou vína... Hana Höschlová, Jan Jedlička

Fotogalerie
28 fotografií