Pro Petra Spáleného, který v pondělí slaví 77. narozeniny, napsal například Plakalo bejby a Peggy, jeho písně nazpívala řada dalších interpretů jako Václav Neckář (77) či Michal Tučný (†48). Pro Českou televizi složil muziku k mnoha pohádkám včetně legendárního Stromu pohádek.

Hudbu nejen skládal, ale také produkoval, hrál na dechové nástroje i na klávesy. Posledních 20 let vedl Petrovi Spálenému jeho obnovenou kapelu Apollo Band.

Je to pro nás strašná rána,“ přiznala pro Blesk.cz Miluška Voborníková (71). „Petr se s Pavlem kamarádil už od mala, vyrůstali spolu v pražských Holešovicích. Znali se takřka celý život,“ dodala dojatě.

VIDEO: Jan Hřebejk na pohřbu Jana Vodňanského: Měl dar chytrého, ale přístupného humoru

Video
Video se připravuje ...

Jan Hřebejk na pohřbu Jana Vodňanského: Měl dar chytrého, ale přístupného humoru Hana Höschlová, Jan Jedlička

Pavel Krejča měl cukrovku a bohužel ho postihla mozková příhoda. Do toho ještě onemocněl covidem. Ten sice zvládl, ale na další boj už neměl síly. „Bohužel přestal pod vlivem všech těch nemocí chodit,“ prozradila manželka Stanislava. „I když jsem sehnala různé terapeuty, nebylo to nic platné. Nakonec jsme Pavla svěřili boromejkám. V sobotu nás, bohužel, navždy opustil,“ dodala vdova.   

VIDEO: Manželka Pavla Trávníčka Monika po smrti maminky: Bát se covidu je na místě!

Video
Video se připravuje ...

Manželka Pavla Trávníčka Monika po smrti maminky: Bát se covidu je na místě! Kisa Císařová, Lukáš Červený

Fotogalerie
23 fotografií