Vlastně se říká: lepší pozdě nežli později. Anebo vůbec! Když se herečka Vilma Cibulková obnažila v Pupendu, bylo jí čtyřicet. Scéna, v níž vyběhne nahá ze sprchy, aby se pustila do zuřivé hádky se zcela konsternovaným sochařem Márou v podání Bolka Polívky (71), se nejspíš všem příznivcům české kinematografie zapsala do paměti. Nebyl to ovšem jediný snímek, v němž dala na odiv své sošné tělo a poprsí, které by jí mohly závidět i ženy o generaci mladší.

Dále se svlékla ještě například v historickém dramatu Krev zmizelého, Zemský ráj to na pohled, kde předvedla smyslný striptýz společně se dvěma kamarádkami pro Ondřeje Vetchého (58), anebo Lišák, v němž jí scénář dokonce předepisoval několik vášnivých lesbických scén se Zuzanou Stivínovou (47). Žádná z nich se ale nestala natolik ikonickou jako ta z Pupenda.

Životní příběh této dámy s nezaměnitelným talentem, která vždy zvládala jak role komediální, tak i ty tragické, by mohl být také námětem na film. Nebyla by v něm totiž nouze o vyhrocené okamžiky. I když už jako studentka hostovala v Národním divadle a dařilo se jí i před kamerami, v soukromí moc šťastná nikdy nebyla. Propadla démonu alkoholu. Do této závislosti sklouzla kvůli komplikovanému vztahu s duševně nemocným režisérem Miroslavem Macháčkem (†68). Ještě před jeho smrtí se Cibulková provdala, aby unikla problémům, ty se ale kumulovaly, následoval pokus o sebevraždu (pokusila se podřezat si žíly), potrat, odchod z Národního divadla a dvouletá protialkoholní léčba.

VIDEO: Vilma Cibulková: Nejdřív jsem Kotka odmítla, ale nakonec byl můj nejmladší!

Video
Video se připravuje ...

Vilma Cibulková: Nejdřív jsem Kotka odmítla, ale nakonec byl můj nejmladší! Markéta Reinischová, Petr Soukup

Na partnery měla spíše smůlu, prožila si i románky s několika ženatými umělci, jako byl divadelní režisér Petr Kracík (62) nebo Karel Heřmánek (73). Svatba s prvním manželem skončila rozvodem, když se dozvěděla, že kvůli neúspěšnému podnikání dluží patnáct milionů. Nevyšlo ani její druhé manželství s hercem Miroslavem Etzlerem (56), s nímž se snažila vychovávat svou dceru Šimonu Rychtaříkovou (28). Etzler, známý donchuán českého šoubyznysu, byl ovšem své ženě opakovaně nevěrný, a když se pak jeho románky začaly řešit i v médiích veřejně, manželé šli od sebe. Trvalo to léta, než přišlo odpuštění, než Cibulková o Etzlerovi začala opět veřejně hovořit jako o „Mirečkovi“.

S dcerou Šimonou si slavná herečka prožila peklo. Dívka totiž podlehla drogám a herečka ji vyhodila z domu, aby se vzpamatovala. Šimona, závislá na pervitinu, tedy nějakou dobu žila na ulici. Vše se ale nakonec obrátilo k lepšímu, mladá žena včas sešla ze své sebedestruktivní cesty a začala studovat na Univerzitě Palackého historii a dějiny umění. Cibulková to však své dceři nevyčítá. „Když jsem byla v jejím věku, stejně jako ona jsem nemohla jinak. Sice v mém případě vítězil alkohol, ne drogy, ale těch několik let jsem vedla ve stylu beatnických hesel ,jak co nejrychleji zešílet',“ vzpomínala v rozhovoru pro Blesk pro ženy.

VIDEO: Vilma Cibulková vypadala o Vánocích 2020 spokojeně: Láska, kam se podíváš!

Video
Video se připravuje ...

Vilma Cibulková o Vánocích: Láska, kam se podíváš! Hana Höschlová, Jan Jedlička

Na to, jak s touto herečkou, co se pyšní Českým lvem i několika Tháliemi, šel čas, se můžete podívat do naší galerie. O ty nejlechtivější snímky vás přece ochudit nesmíme!

Fotogalerie
45 fotografií