Smutnou novinku oznámila na facebookové stránce charismatického herce, který si pravidelným pohybem i ve svém věku stále udržoval svalnatou postavu, jeho manželka Colette. „Přátelům, rodině a fanouškům: S nepředstavitelnou bolestí zlomeného srdce vám musím sdělit, že můj milovaný manžel Cliff Simon zemřel v úterý 9. března 2021 ve 12:30. Došlo k tomu na kalifornské pláži Topanga, zahynul po tragické nehodě při kiteboardingu. Je to šok a tvrdě nás to zasáhlo. Drobnou útěchou při tomto neštěstí pro mne je to, že skonal při jedné z věcí, které měl na světě nejraději, a zemřel na pláži poblíž vody, která byla jeho chrámem.“

„Pro většinu z vás byl známý jako darebák, kterého jste tak rádi nenáviděli, a to Ba'al z Hvězdné brány SG-1. Jak ale říkal: ‚Herectví je jenom to, co dělám, je to pouze součást toho, kým jsem.‘ A byl skutečně mnohem více než jenom herec. Byl to skutečný originál, dobrodruh, námořník, plavec, tanečník, herec, autor. Tam, kde kdysi stál na této zemi, je dnes zející díra. Miloval příliš mnoho, aby se zmínil, a měl velký dopad na tolik životů. Byl to úžasný a velmi milovaný bratr, strýc, synovec, bratranec a přítel. Byl a vždy bude láskou mého života,“ dodala zdrcená manželka a zároveň požádala všechny o respektování jejího soukromí v této těžké chvíli.

VIDEO: Kanadský rapper Jon James (†34) zahynul při natáčení kaskadérského kousku, ve svých klipech riskoval rád

Cliff Simon se narodil 7. září 1962 v Jihoafrické republice a dlouho to vypadalo, že bude profesionálním plavcem. Nakonec se ale (skrz Letectvo Jihoafrické republiky a prkna, která znamenají svět) dostal k vysněnému herectví. V roce 2000 se přestěhoval do Los Angeles, kde se po malé roli v seriálu Detektiv Nash Brides probojoval do Hvězdné brány. V páté sérii byl jedním z vládců soustavy, od osmé série se stal jednou z hlavních postav. A ačkoliv se objevil i ve spoustě dalších seriálů, jako bylo například akčních 24 hodin, detektivní Námořní vyšetřovací služba nebo Castle na zabití, skvělého padoucha z SG-1 už nikdy nezastínil.

Diváci si ho v tomto seriálu mohou připomenout každý všední den dopoledne i odpoledne na Prima COOL.

A jak na hercovu smrt zareagovali jeho herečtí kolegové, prozatím tedy Amanda Tappingová (55), co v SG-1 hrála Samanthu Carterovou, Christopher Judge (56), jenž byl na televizních obrazovkách Jaffou Teal'cem, a Michael Shanks (50), který ztvárnil vědce Daniela Jacksona, se můžete podívat na webové stránky Primy COOL.

VIDEO: Známý hudebník zemřel při tragické nehodě: Neměl pás a vyletěl oknem 

Video
Video se připravuje ...

Známý hudebník zemřel při tragické nehodě: Neměl pás a vyletěl oknem TV JOJ

Fotogalerie
30 fotografií