S rakovinou se pral rok. Zdrcující diagnózu si vyslechl v létě 2019. Místo, aby se sesypal, snažil se to brát pozitivně. „Pochopil jsem to jako šanci na lepší život. Je mi dobře teď a to mi stačí,” říkal David optimisticky. „Jediné, co teď můžu pokazit, je, že bych měl depku celou tu dobu, než se něco stane. Může to být rok, může to být dvacet let. Jsou tam nějaká rizika návratu té nemoci, ale i kdyby, moc si nepomůžu, když budu v depresi,” prohlásil v dubnu 2020.

Pozůstalá rodina již zveřejnila parte a odhalila tak, že poslední rozloučení se bude konat 15. ledna od 14:30 v smuteční síni ve frýdeckém kostele.

Parte Davida Stypky
Autor: facebook, archiv

Jako 5 maratonů

Zpěvák, kterého proslavil duet Dobré ráno, milá s Ewou Farnou (27), připravoval novou desku, těšil se na odložené koncerty a doufal, že se finančně zahojí natolik, aby svou manželku Katku s třemi dětmi mohl vzít po 15 letech poprvé na dovolenou. „Musím vydělat peníze, ale ona taky nechce, abych se udřel,” nechal se slyšet v červnu.

Tehdy se cítil naprosto zdravý. I když mu před tím v rámci léčby museli vzít celou slezinu. „Chirurg mi říkal, že operace byla pro tělo strašný záhul. Třeba jako uběhnout pět maratonů za sebou,” říkal David v rozhovoru v pořadu (Ne)blázni.

Přepínal se

Bohužel, jak sám přiznal, odpočívat moc neuměl. „Během chemoterapie jsem jel jak fretka, a když skončily, tak taky. Tělo to nedávalo, protože dostalo strašnou ťafku, ale v tomhle jsem hroznej magor,” popsal Stypka, aniž by věděl, že to byla možná fatální chyba. Sedm měsíců nato bohužel zemřel. Osudné se mu stalo setkání s covidem...

VIDEO: Tragický víkend showbyznysu: Zemřeli režisér Filip, zpěvák Stypka, hvězda Prostřeno a folkový zpěvák

Video
Video se připravuje ...

Tragický víkend showbyznysu: Zemřeli režisér Filip, zpěvák Stypka, hvězda Prostřeno a folkový zpěvák Blesk

VIDEO: Mottlová po práci za kasou investuje v Karibiku! A proč Klus potřebuje psychologa

Video
Video se připravuje ...

Mottlová po práci za kasou investuje v Karibiku! A proč Klus potřebuje psychologa Blesk

Fotogalerie
27 fotografií