Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Hvězdy vzpomínají na zesnulého Stypku (†41): Procítěné sbohem Klusové, Boučkovo uznání a další!

/
  • Hvězdy vzpomínají na Davida Stypku
    Aktualizováno - 11. ledna 2021 ● 11:00
    10. ledna 2021 ● 12:46

    Jen pár minut po oznámení smutné zprávy o smrti zpěváka a hudebníka Davida Stypky (†41) přišla zdrcená reakce od jeho velké kamarádky a kolegyně, zpěvačky Ewy Farne. Tu okamžitě následovaly další kondolence i vzpomínky Davidových muzikantských a hereckých přátel. Stypka zemřel v neděli po boji s rakovinou slinivky a s nákazou covid-19, uvedla jeho rodina.

  • 1.

    Ewa Farna: Celá se třesu

    „Koukám na tu fotku, prostě ji sem nebudu dávat na černobílo. Ne, bylo by to nějak víc reálný a já to nedokážu zatím přijmout. Před pár týdny jsme spolu psali texty u Tebe na terase, rozebírali život do totálních „zárohů“, uměli jsme zabřednout do hlubokých témat a smáli se, že tak si lidi asi nepředstavujou vznik popových songů.

    Nemám v oblibě „smalltalk“, s Tebou to byl přesně ten typ přátelství, kde jsme u nás doma do rána pokecali otevřeně o všem, jen ne povrchně.

    Psala jsem Ti předevčírem zprávu: Snad je Ti líp, víš jak, Dýchej <3.

    Doprdele, Davide, nejsme ve věku, kdy kamarádi odcházejí.

    Víc nejsem schopná napsat, celá se třesu.

    Mám Tě obrovsky ráda a myslím teď moc na Tvoji ženu a tři děti.“

    Takto na kolegu a kamaráda vzpomínala Ewa Farna.

  • 2.

    Chytil koronavirus, zemřel v noci

    David Stypka zemřel v noci na neděli. V létě 2019 se od lékařů dozvěděl zdrcující diagnózu - rakovina slinivky. Nádor mu lékaři odoperovali, pak ho čekaly měsíce chemoterapie. I přes boj s nemocí zůstával hudebně činný i v době koronavirové pandemie. Virus se mu  nakonec stal osudným. 

     

    „S lítostí oznamujeme, že zpěvák, skladatel a básník David Stypka podlehl 10. ledna 2021 ve věku 41 let dlouhodobé nemoci spojené s komplikacemi covid-19,“ oznámila v neděli dopoledne rodina zesnulého.

  • 3.

    Hudebníci a kolegové pláčou

    „Nikdy neripuju, je to trapný. Ani teď nebudu. Jen mám potřebu napsat, že to byl skvělý člověk a vynikající hudební. Velmi velmi mě to mrzí, až k pláči. Přeji dobré ráno tam, na druhé straně, milý Davide,“ napsal na facebook Ota Klempíř z J.A.R.

     

    Hudební producent a objevitel Stypky Martin Ledvina promluvil k fanouškům i za Davidovu rodinu: „Dnes v noci zemřel můj kamarád, brácha a hudební génius s obrovským srdcem David Stypka. Rodina prosí našimi ústy o respektování soukromí. Je to příšerný.

  • 4.

    Poslední sbohem od jeho kapely

    Takováhle věc se nepíše snadno...vlastně nejmíň snadno, ze všech příspěvků, které bychom vám chtěli dát.... Včera večer odložil (bohužel takzvaně nafurt) kytaru a mikrák náš i váš David....je to tlak a my doufáme, že ten tlak poleví. Pusťte si písničky, vzpomínejte na zážitky, připijte si/mu a pošlete pozdrav tam nahoru,“ napsali na oficiální Stypkovy stránky spoluhráči z kapely.

  • 5.

    Pokáč, Matěj Ruppert, Lenka Nová

    Truchlí také muzikant Petr Kutheil: „Velká ztráta! Byl jsi a budeš skvělej vzor Davide!...“

     

    „To je hrozně smutná zpráva, je mi to nesmírně líto. Davide budeš mi tu chybět.,“ napsala zpěvačka Lenka Nová.

     

    Hudební kolega Pokáč napsal: „Skvělej kluk i muzikant, seš tu s náma pořád Davide. Upřínou soustrast rodině.“

     

    „Naprosto mě zdrtila zpráva o Davidově odchodu. Cítím velkou bolest,“ napsal Matěj Ruppert a přiložil Stpykovu fotku z koncertu.

     

    Fotografií na Davida vzpomíná také Martina Partlová. 

     

  • 6.

    Elis Mráz vzpomíná písní

    Ve věku 41 let zemřel tento neskutečný hudebník David Stypka... Byl to skvělý člověk a těžce se mi nachází slova... pokud jste ho znali nebo poslouchali, věnujte mu vzpomínku... pokud ne , je mi líto, že ho poznáváte až teď...Každá jeho píseň má obrovskou sílu ...Miluju tuhle a Jericho.. RIP,“ napsala zpěvačka Elis Mraz a sdílela Stypkovu píseň Dobré ráno, milá, kterou vytvořil s Ewou Farnou.

     

    „Odpočívej v pokoji, Davide Stypko, byl jsi skvělej muzikant a textař. Za svůj krátkej život jsi udělal spoustu dobra. Mnoho lidí tě tady na zemi milovalo. Všichni kolem mne, co tě znali, o tobě mluvili jen v superlativech. Budeš moc chybět...A my co věříme, že životem na zemi to nekončí, ti přejeme mnoho sil a zdaru na další cestě!“ napsal bubeník Support Lesbiens Radek Tomášek.

  • 7.

    Hold vzdává Marek Ztracený i Mikolas Josef

    „Psali jsme si a působil pozitivně a nikdy si nepostěžoval ani slovem. Jsem z toho zdrcený a nedávno jsme si povídali a byl v dobré náladě. Byl moc talentovaný a nemůžu uvěřit, že odešel! Měl jsem za to, že se uzdravuje, je to obrovský šok!“ napsal Blesku Marek Ztracený.

     

    „Obrovsky mě tato zpráva zasáhla. David byl nesmírně talentovaný umělec a v soukromí moc milý člověk. O jeho zdravotních problémech jsem věděl, ale on vůči svému okolí dělal, že nejsou, a sám se tvářil statečně. Upřímnou soustrast jeho blízkým!“ reagoval Mikolas Josef.

     

  • 8.

    Pro Slováčkovou druhá tragická smrt

    Smutná zpráva ochromila také Tomáše Kluse nebo Aničku Slováčkovou, pro niž je to tento víkend další tragická zpráva o nenadálé smrti blízké osoby. Sebevraždu spáchala totiž její kamarádka a trenérka celebrit Zuzana Drnek, bylo jí pouhých 35 let. 

     

  • 9.

    Libor Bouček: Smutek udeřil nebývalou silou

    „Byl to jeden z nejlepších muzikantů naší doby a muž nenahraditelný. Jeden z těch, kterým po uvedení nedokážete přestat naslouchat.. smutek někdy udeří nebývalou silou,“ napsal na sociální síť moderátor Libor Bouček.

     

    „Sbohem, kamaráde. Byl jsi mým velkým vzorem a přítelem. Budu navždy vděčný za každou vteřinu,“ napsal k fotce muzikant Thom Artway. 

  • 10.

    Jordan Haj lituje častého odkládání setkání

    „Měl jsem kamaráda Davida a měli jsme spolu takový zvláštní kamarádství, co bylo skoro jenom na dálku, potkali jsme se, myslím, jednou nebo dvakrát. Pak dlouho nic a pak jsem mu jednou jako skoro cizímu člověku volal kvůli jeho slinivce, o které jsem se doslechl, chtěl jsem mu jednou zavolat a ujistit se, že mu poradím všechno, co vím ze zkušenosti z rodiny, a pak už jsme se nějak znali, a psali si, a volali, ne moc často, jenom párkrát, ale zato hodně dlouze a nezvykle obsáhle a hloubavě, konzultovali jsme spolu můj první a pak i můj druhý singl v různých fázích tvorby, zamluvil jsem si jeden jeho country riff a slíbil, že z něj uděláme píseň, on mi slíbil další dvě písně, co pro mě prej předchystal, a tak jsme si domluvili rande v Zanzibaru v Dobré vedle Frýdku (kde jsme oba trochu doma) a minisoustředění, kde se konečně nad tou hudbou potkáme. A pak bylo léto 2020 a furt se něco nesmělo a nějak se to nestíhalo, a nějak odložilo na neurčito... a teď už se to nestane a to je strašně debilní a mně je to hrozně líto, Davide. Počítal jsem s tím vším a bude mi nafurt chybět, co se nestihlo stát. Zkusím dotáhnout to country a žádný krásný setkání nenechávat odložený na neurčito,“ napsal Jordan Haj na Instagram.

  • 11.

    Procítěné sbohem Tamary Klusové

    Zpěvačka Tamara Klusová sdílela na svém instagramu status zesnulého Davida, na nějž zareagovala slovy: „A já, milovaný Davide, na nebe prišpendlím nápis : DĚKUJU TI, ŽE JSEM TĚ MOHLA ZNÁT. Děkuju za všechna slova, která jsme si vyměnili... Děkuju za tvoji moudrost a nadhled... Děkuju za Tvojí odvahu a lásku k životu... Děkuju za Tvé múzy a dary v podobě písni pro nás všechny.... Děkuju za Tebe.... Nashledanou.......... Upřímnou soustrast všem Tvým milovaným....“

  • 12.

    Dvojitá ztráta Petra Bendy

    Petr Bende v neděli oplakal dvojitou ztrátu. Kromě dobrého přítele Davida mu zemřel strýc Zoltán. Na oba zavzpomínal v kondolenčním příspěvku na Instagramu. „Člověk míní - život mění!  Myšlenky velké k dnešnímu odchodu do hudebního nebe pro mého skvělého strejdu Zoltána Bende z Bratislavy, který mě nejen v muzice mnohému naučil! A na cestu nahoru do bezbřehých cest pro Davida Stypku! Básník, muzikant, duše, se kterým jsme se ještě v říjnu stihli potkat ve studiu... Moc smutné.... Věřím, že se spolu zase setkáme!“

     

  • 13.

    Anna K. o poslední konverzaci s Davidem

    Nenacházím slova. Ještě nedávno jsme spolu povídali o životě, našich společných démonech i radostech, a i když jsme nebyli dlouholetí a nejbližší přátelé, měla jsem pocit, že mi rozumíš jako málokdo na této planetě. Těšila jsem se na tvá písně, úžasné texty a vše nové, co vytvoříš… Ani ve snu by mě nenapadlo, když jsi mi psal, že bojuješ ze všech sil jako s drakem, že svůj boj nevyhraješ. Naprosto mě tvůj odchod zdrtil. Upřímnou soustrast tvým nejmilovanějším a nejbližším,“ napsala Anna K.

     

  • 14.

    Burešová beze slov, Krajčo reagoval přes manželku

    „Tohle je velká ztráta… Nemám slov,“ nedokázala popsat svou bolest herečka Eva Burešová.

     

    Monika Absolonová se s ním neznala, obdivovala však jeho hlas. „Dnes jsem si přečetla zprávu o odchodu zpěváka Davida Stypky. Nikdy jsem se s ním neměla možnost setkat osobně, ale jeho krásný hlas jsem slýchala z rádia. 41 let? 3 děti? Otřáslo to mnou. Je mi to opravdu moc líto, upřímnou soustrast jeho rodině a všem blízkým,“ kondolovala na sítích.

     

    Richard Krajčo byl stejně zdrcený. Davidovi vzkaz do nebe poslal přes svou manželku Karin.

     

  • 15.

    Klára Vytisková v slzách, Sandra Nováková vzpomíná videem

    Zpěvačku Kláru Vytiskovou zpráva o úmrtí Davida rozplakala. „Vystoupili jsme z auta, stoupli do sněhu a přišla nám zpráva... Oba jsme měli slzy v očích, opustil nás David Stypka a v záplavě slunce jsme nemohli uvěřit, že odešel tak moudrý mladý člověk, táta, skvělý muzikant. Myslíme na Tvou rodinu a blízké, děkujeme za všechna setkání, diskuze, Tvou hudbu...Máme Tě v srdci Davide,“ kondolovala rodině na Instagramu.

     

    Herečka Sandra Nováková ke svým slovům smutku připojila video z Davidova koncertu. 

     

  • 16.

    Přátelé a kolegové vzpomínali v pořadu Showtime

    Davidův tragický skon bylo jedním z témat hvězdného pořadu Showtime na CNN Prima News. Tam na něj zavzpomínali někteří jeho kolegové. 

     

    „Přišli jsme o skvělého muzikanta a já o dobrého kamaráda. Nemám slov, je mi to strašně líto,“ truchlila zpěvačka Debbie.

     

    „Odešel jeden z největších kamarádů. Člověk, který byl pro mě vzorem. Zažili jsme si hodně, ale zatraceně málo. Měj se tam nahoře pěkně. Odešel jsi zatraceně brzo a trhá mi to srdce,“ sdělil v pořadu zpěvák Mirai.

  • 17.

    VIDEO:

     

    Tragický víkend showbyznysu: Zemřeli režisér Filip, zpěvák Stypka, hvězda Prostřeno a folkový zpěvák

    Video
    Video se připravuje ...

    Tragický víkend showbyznysu: Zemřeli režisér Filip, zpěvák Stypka, hvězda Prostřeno a folkový zpěvák Blesk

    Fotogalerie
    22 fotografií

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 11

Marian Dančevský: Trošku primitiv, spíš více že? Vývoj mozku se zastavil odhaduji tak kolem 4 let. Běž si pustit "když se u nás chlapi poperou" a neurážej někoho, o kom jsi ani nevěděl, že existoval. Lopatko

(13. 01. 2021 08:41)

zamlzena: Zřejmě by si zasloužil, aby se připoměla jeho tvorba. někde se to opomine, a na někoho je připomínání přehršel....

(10. 01. 2021 14:34)

frantacizek: z toho se budeme vzpamatovávat v celém městě ještě dlouho..strašný, i když jsem to očekával..

(10. 01. 2021 14:19)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy