Nečekanou zprávu přinesla sama Česká televize na svém facebookovém profilu. Daniela Písařovicová po 16 letech končí v České televizi. Moderátorka Událostí a Událostí, komentářů začínala v ekonomické redakci ČT24,“ stojí v příspěvku, ke kterému připojili i oficiální stanovisko moderátorky.

„Nebylo to snadné rozhodování, ale cítím, že pro mě teď nastal čas na změnu,“ uvedla Písařovicová jako důvod, proč po tolika letech odchází z obrazovky. V České televizi pracovala od září 2006, nejdříve jako reportérka ekonomických zpráv v pořadu Ekonomika ČT24.

Poté moderovala Interview ČT24 a s Davidem Borkem zasedla do ranního zpravodajství. Tváří Událostí byla od června 2013. Kromě moderování se Písařovicová objevila i ve filmech, a to v roli jí dobře známé. Reportérku ztvárnila v Slečně Fintové a Případu pro exorcistu.

Podle informací Blesku Písařovicová sama přišla za vedením ČT s tím, že by se ráda domluvila na co nejrychlejším rozvázání pracovního poměru. A to se jí zřejmě povedlo, jak Blesku řekla mluvčí ČT Karolína Blinková: „Danielu čeká posledních 10 směn a naposledy ji diváci na obrazovce uvidí 30. prosince.“

Fotogalerie
55 fotografií