Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Sexy zprávařky Novy, ČT a Primy prozradily: Kdo jim vybírá oblečení a kdy musí na váhu!

/
  • Daniela Písařovicová, Iveta Vítová, Sandra Parmová
    1. října 2019 ● 10:30

    Kostýmy jim musí padnout, ale nesmí být vyzývavé. A hlavně si musí hlídat váhu! Moderátorky Iveta Vítová (36) z TV Nova, Daniela Písařovicová (40) z ČT či Sandra Parmová (33) z Primy jsou pod přísnou kontrolou.

  • 1.

    TV Nova – NEJbenevolentnější přístup

    Na obrazovce neuvádí zprávy snad nikdo, komu by lítala váha nahoru a dolů. A podle zjištění Blesku to není náhoda. Moderátorky sice nemají smluvně dané, kolik kilo musí vážit, velké váhové výkyvy by ale znamenaly problém. „Asi by se jim to moc nelíbilo. Pro tyhle případy máme v kostymérně váhu, ale samozřejmě vůbec není povinné na ni stoupat. Když pominu těhotenství, tak naštěstí vážím od osmnácti let pořád stejně,“ přiznala Blesku Miss ČR 2009 Iveta Vítová.

    „V případě úbytku váhy kostýmy upravujeme. Kdyby moderátorka náhodou přibrala, koupí se nové,“ odpověděl na dotaz Blesku PR koordinátor televize Nova Vojtěch Boháček. „Střihy i barevnost kostýmů se vybírají podle ročního období, aktuálních trendů a typu postavy moderátorky,“ doplnil s tím, že každá má k dispozici svůj stojan s oblečením i botník s lodičkami.

    Iveta Vítová (36), Odpolední TV noviny: Máme právo veta

    „Kdybych přišla s tím, že chci nosit džíny a tílko, tak to by neprošlo. Naopak preferovaný je třeba kostýmek. Ale když nám koupí něco nového, tak si můžeme říct, jestli se v tom cítíme a chceme to nosit. Takže když řeknu – tahle barva se mi nelíbí, tak mi to nedají,“ vysvětluje bývalá modelka s tím, že v kostymérně visí nejméně čtyřicet ramínek s šaty a jejím jménem. 

    Na každé vysílání si pak může libovolně vybrat ze tří modelů. „Každá ženská to zná – ne vždycky se cítíme úplně dobře, i když tu věc máme rádi,“ dodává. Velký rozdíl je taky mezi moderováním odpoledne a večer. „Pokud mám zprávy ve dvanáct, tak se neklade takový důraz na kostýmek. Stačí halenka,“ vysvětlila Blesku Iveta. A šatník se samozřejmě mění i podle ročního období. Krátké rukávy se teď schovaly do skladu a vyndaly se naopak šaty s dlouhými.

    Iveta Vítová
    Autor: D. Kolářová, M. Sekanina, Herminapress.cz, TV Prima, TV Nova, ČT

  • 2.

    Česká televize – NEJpřísnější pravidla

    Žerty stranou. Kostyméři veřejnoprávní stanice mají nejvíc svázané ruce – moderátorky musejí být oblečené podle jasně dané etikety oblékání. Oblečení jim nejen musí sedět jako druhá kůže, ale přitom zahalovat ramena, výstřih nesmí být moc hluboký a saka i sukně jsou těsně nad kolena nebo pod ně. Střihy jsou ale vypasované a materiály se nesmí mačkat. Na rozdíl od konkurence však je z čeho vybírat! „Kostýmní oddělení má k dispozici několik tisíc kusů oblečení, pokud počítáme i kravaty či boty. Nejvíce kostýmů mají moderátoři a moderátorky Událostí,“ prozradila Blesku tisková mluvčí ČT Karolína Blinková. 

    Některé z nich ale nemohou jít před kameru, i kdyby nositelce slušely sebevíc. „Události se vysílají z virtuálního studia se zeleným pozadím, a tak se u oblečení vylučují odstíny zelené barvy, vhodná není ani žlutá a určité odstíny šedé,“ zdůraznila s tím, že jinak výběr svých modelů mohou s kostymérnou konzultovat. „V případě, že se moderátorům či moderátorkám změní postava, kostymérky oblečení upraví,“ uzavřela Binková. 

     

    Daniela Písařovicová (40), Události: Deset kilo nahoru, a letí 

    „Holky kostymérky mají mou plnou důvěru a většinou to už ladíme při tom, když mi vybírají šaty do vysílání. Vzhledem k tomu, že na mě šije Táňa Kovaříková, vždycky jí už při zkouškách říkám, co se mi nelíbí za barvy, co vyloženě nemám ráda. Táňa už to tvoří tak, abych byla spokojená, tím pádem potom nemám problém vzít si jakékoli šaty,“ řekla Daniela Blesku. 

    I ona ale může děkovat genetice, že jí ručička váhy nestoupá. Jak Blesku naznačila, možná by si tím vlastně podepsala výpověď. „Držím se stejně. Šaty mají benevolenci plus minus dvě kila. Pokud bych nabrala deset, tak nevím, co by se dělo. Možná by mě převážili, nebo možná něco jiného,“ řekla zcela vážně. Návrhářka jí do svědomí ale nesahá. „Pamatuju si jednu zkouškou s Táňou, kdy mi zkoušela nějaké šaty a úplně mi nebyly, protože jsem něco málo přibrala, ale tak velice taktně se na mě podívala a říkala – Danielo, přeměříme,“ dodala Písařovicová se smíchem.

    Daniela Písařovicová
    Autor: D. Kolářová, M. Sekanina, Herminapress.cz, TV Prima, TV Nova, ČT

  • 3.

    Prima – NEJluxusnější šatník

    Cpát se horem dolem bez výčitek nemohou ani moderátorky konkurenční Primy. Každá z nich má na televizním stojanu v šatně asi třicet kusů šatstva, jež Prima obměňuje podle ročního období. Navíc je každý kousek opatřený speciálním štítkem, aby kostyméři viděli, kdy byl obleček ve vysílání naposledy.

     

    Televize na nich ale rozhodně nešetří. Loni vynesla ve Velkých zprávách na Primě jedna z tváří zpravodajství Eva Perkausová (25) jen za dva dny klenoty za tři čtvrtě milionu. Nejdřív se objevila na obrazovce s náhrdelníkem Chopard. Pak měla dokonce soupravu Tamary Comolli, tedy náušnice a řetízek s přívěskem. Ten upoutal pozornost hlavně mužské části diváků, protože visel těsně nad svůdným výstřihem majitelky přírodních pětek. „Je to můj splněný princeznovský sen,“ tetelila se tehdy blahem blondýnka. „Mimo vysílací čas jsou uloženy v trezoru,“ ujistil Blesk mluvčí televize Adam Halmoši.

     

     Sandra Parmová (33), Odpolední zprávy: Váha nám stojí...

    Přestože na obrazovku nemůže taky v ničem prvoplánově vyzývavém, když se jí něco nelíbí, může to říct nahlas. Pak následuje diskuze s kostymérem a hledání jiných variant. Sandra si ale nestěžuje. „Baví mě to moc. Koho by nebavilo, když s vámi jde kostymér a vybere vám šaty na míru, a ještě máte právo veta. Když se něco líbí jemu, ale mně ne, tak můžu odmítnout a hledáme něco jiného, v čem se cítím dobře,“ doplnila své kolegyně. 

    Nemá to ale zadarmo – postavu si musí bedlivě střežit. „Je pravda, že na Primě máme váhu, takže kdyby byl nějaký výkyv, tak by nás asi převažovali. Ale já mám spíš opačný problém – potřebovala bych trochu nabrat,“ svěřila Blesku Parmová, která na Primě uvádí Odpolední zprávy. „A jinak máme náš standardní šatník, který je z dobrých materiálů, takže když tam letí nějaké kilo nahoru nebo dolů, tak to vůbec nehraje roli, dodala.

    Sandra Parmová
    Autor: D. Kolářová, M. Sekanina, Herminapress.cz, TV Prima, TV Nova, ČT

    VIDEO: Písařovicová přiznala, co má s Jágrem! Dal je dohromady Karel Gott

    Video
    Video se připravuje ...

    Písařovicová přiznala, co má s Jágrem! Dal je dohromady Karel Gott Markéta Reinischová

    Fotogalerie
    9 fotografií

Články odjinud

Dnešní horoskopy