Janečková na sociální síti zveřejnila dva snímky s maminkou - jeden krátce po svém narození a druhý z letošního roku. „Tyhle dvě fotky od sebe dělí bezmála 48 let. Celý můj život... Bude těžký pokračovat dál bez Tebe, mami. Je toho tolik, v čem nám budeš chybět,“ napsala k nim moderátorka Pošty pro tebe.

Emotivní text Janečkové tím ale nekončí. „Moje máma byla nejstatečnější žena, co znám. Nebylo to vždy úplně jednoduché, protože ona nebyla tou mámou, kvočnou, co bojuje především za svoje děti. Bojovala za všechny a já občas žárlila. Ale hlavně jsem na ni byla a vždy budu nesmírně pyšná. A to je krásný pocit, být hrdá na svou mámu,“ prozradila.

Popsala i poslední okamžiky života výrazné osobnosti české kultury. „Moc děkuju Hospici Dobrý pastýř v Čerčanech, za lásku a něhu, se kterou o mámu pečovali. A za to, že jsme mohli být s ní. Zvlášť ty poslední dny to bylo velmi intenzivní a já toho mohla mámě říct víc, než za celý život. Jako kdyby se naše role obrátily. Hladila jsem ji a zpívala ukolébavky, které ona zpívávala mně. Jako kdybych byla svědkem porodu pro nový život. Zažila jsem, jak odcházela klidná, smířená a plná víry. Ještě před smrtí mi vstoupila do snu a díky němu vím, že teď už tančí,“ dodala Janečková.

VIDEO: Radikální změna Míši Kuklové bojující s rakovinou. A Ester Janečková hledá dceru!

Video
Video se připravuje ...

Radikální změna Míši Kuklové bojující s rakovinou. A Ester Janečková hledá dceru! Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
33 fotografií