Berte to vážně

Drsnému rockerovi kanou slzy. „Umřel mi brácha na covid a já pláču. Když jsem mu volal naposledy, nemohl ani mluvit. Nechte si už, ku*va, ty blbý kecy o chřipečce,“ zlobí se Janda na ty, kteří epidemii zlehčují. Od počátku karantény měl Petr před koronavirem respekt. Chce vidět své malé dcery vyrůstat, proto téměř nikam nechodil a poctivě nosil roušku. Dokonce v ní i spal. A nyní mu zákeřná nemoc vzala Jirku.

Staral se

Petrův bratr taky muzicíroval, hrál na saxofon. Před deseti lety mu náhle z neznámého důvodu přestaly sloužit nohy a skončil na invalidním vozíku. V roce 2012 navíc ještě udeřila mrtvice. Petr našel Jiřímu domov pro seniory jen kilometr od Propasti, kde s rodinou žije. Bral ho každý pátek do místní hospody, na své koncerty, zval ho domů, všemožně o něj pečoval. Je to pro něj těžká ztráta.

VIDEO: Petr Janda na narozeninách Františka Janečka: Bál jsem se přijít!

Video
Video se připravuje ...

Petr Janda na narozeninách Františka Janečka: Bál jsem se přijít! Hana Hoschlová, Lukáš Červený

Hořel stromeček

Když byli kluci malí, tatínek Janda trval na vánočních tradicích, a tak měli kluci Jandovi na stromečku hořící svíčky. „Když jsme jednou rozbalovali dárky, stromek chytil, od něj záclony. Pamatuju se, jak jsme ho vyhazovali z pátého patra,“ zavzpomínal Petr.

Muzikantův třetí bratr: Rozdělil je podvod

Petr a Jiří měli ještě bratra Slávka (68). Ten v restitucích požádal o činžák po jejich tátovi v Záhřebské ulici, tedy na velice dobré pražské adrese. Jenže ho poté nechal v katastru napsat jen na sebe. Na výzvy, aby se rozdělil, nereagoval a bratry nikdy nevyplatil. „Pár dnů před restituční tečkou jsem se ho ptal, jestli je vše v pořádku, přisvědčil, že ano. Ani ve snu mě nenapadlo, že by chtěl mě a bratra Jiřího okrást,“ uvedl tehdy Petr. Ale Slávek se bránil: „V době restitucí jsem projevil zájem o rodinný majetek jen já.“

VIDEO: Petr Janda se pochlubil spodním prádlem: Slipy mi vybírá manželka

Video
Video se připravuje ...

Petr Janda se pochlubil spodním prádlem: Slipy mi vybírá manželka Kisa Císařová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
35 fotografií