„ÚZKOST ...dost na prd automatizovaný stav mysli!“ začala se Pomeje svěřovat na instagramu s tím, že dostala dotazy na toto téma, a tak chtěla rovnou odpovědět všem. „Nejprve bych chtěla říct, ze jsem si úzkostmi prošla... a sama jsem se z nich dostala! Jsem přesvědčená, že každý z vás se z nich dokáže dostat taky! Není to lehká cesta, ale o to víc zajímavá a nepostradatelná k mnohem lepšímu životu, než co jste žili před úzkostí,“ míní brunetka.

Nejtěžší prý je uvědomit si, co vlastně úzkost je a kde se v nás vzala. „Důvodů může být hodně, ale podle mne nejčastějším je, ze jste si zažili něco traumatického nebo byli svědkem nějaké nepříjemné události, která vás vyděsila!“ vysvětlovala Andrea, aniž by upřesnila, co bylo spouštěčem v jejím případě. Ovšem vzhledem k tomu, že její manželství s Jiřím Pomejem (†54) bylo poměrně bouřlivé, možná to ani nahlas říkat nemusela.

„Od toho okamžiku vaše mysl začne hledat rizika všude, kam se pohnete, jako by se vaše hlava přepnula do nějakého nouzového režimu a chtěla vás před vším ochránit!“ popisovala s tím, že snížení tlaku vyvolá v hlavě myšlenky na smrt. Jakmile je zase třeba dítě ve škole, můžou přijít děsivé sénáře, jak už se nevrátí. „Prostě hledáte všechna možná zla. Nejprve se to děje vědomě, uděláte to jednou či dvakrát denně a pak se to začne stupňovat, dáváte do toho energii a vaše mysl tenhle proces zautomatizuje!“ líčí Pomeje.

VIDEO: Andrea Pomeje před plastikou poprsí nafotila sexy fotky!

Video
Video se připravuje ...

Andrea Pomeje před plastikou poprsí nafotila sexy fotky! Thomas Kruchina, Lukáš Červený

Popsala i chvíle, kdy na tom byla asi nejhůř. „V roce 2012 se mi stala hodně ošklivá věc, kdy mě odvezla sanitka a za stav, v kterém jsem byla, mohl jeden z mých nejbližších! Sáhla jsem si na dno a od té doby se bála o svůj život.. takže jsem prakticky nemohla normálně fungovat! Byla jsem absolutně bytostně přesvědčena, že to, co se mi potom dělo, nebylo psychické, ale fyzické! Prosila o pomoc, ale nikdo mě nechápal,“ vysvětluje na instagramu maminka sedmileté dívenky Aničky.

Nakonec se prý podařilo najít rovnováhu. „ZPOMALILA JSEM myšlení a začala vnímat, jak sama se sebou mluvím! A věřte mi, ze to teda nebyl klidný hlas!“ radí dýdžejka s tím, že se pak oddělila od svých myšlenek a tím dostala odstup, aby si uvědomila, že nedávají smysl. „Když si uvědomíte, že 'JÁ NEJSEM MOJE MYŠLENKY', celá ta situace nabere úplně jiný rozměr!“ dodává v otevřeném příspěvku, u něhož jí rázem přistala řada komentářů. Někdo přiznává, že má podobné pocity, ovšem někdo se spoléhá spíše na rady odborníků a v konečné fázi i na léky.

VIDEO: Rozverná Andrea Pomeje: Prozradila, kdy porodí druhé dítě

Video
Video se připravuje ...

Rozverná Andrea Pomeje: Prozradila, kdy porodí druhé dítě David Turek, Lukáš Červený

Fotogalerie
73 fotografií