Když Aničce Slováčkové oznámili lékaři v jejím věku vzácnou rakovinu prsu, sebrala veškerou kuráž a s nemocí se prala opravdu statečně. Tak statečně, že například jen několik málo hodin po chemoterapii stála už na pódiu a odzpívala svůj koncert, jako kdyby jí vůbec nic nebylo. Dlouhé měsíce trvalo, než zastavila své zběsilé životní tempo, možná až koronavirus a s ním spojená karanténa jí pomohly naučit se víc odpočívat. Po chemoterapiích a na ně navazující operaci se těšila, že se bude zase moct pomalu vrátit zpátky ke všem svým závazkům a zálibám. Bohužel však léčbou vyčerpané tělo nejspíš s tak náhlou změnou úplně nesouhlasí.

„Poslední dobou mám pocit, že na mě celej ten tři čtvrtě rok nějak doléhá až teď. Teď, když už jsem chtěla lítat po všech čertech...,“ přiznala v instastories nečekanou únavu a vyčerpání seriálová sestřička Radka z Ordinace v růžové zahradě 2. „Vydrž, Prťka, vydrž. Energie se vrátí co by dup... že jo?“ doufá dosud vždy na veřejnosti pozitivní Anička Slováčková.

Nedávná onkologická léčba ale není to jediné, co jí vzalo veškerou energii. „A taky čím jsem starší, tím je to počasí víc náročný,“ přiznala, že jí na dobré kondici nepřidává ani proměnlivé počasí, které v květnu a teď i v červnu panuje. Snad bude brzy lépe, největším pohonem možná bude, až se dozví, že několikaměsíční náročná léčba byla úspěšná. Na výsledky vyšetření totiž dcera Dády Patrasové (64) a Felixe Slováčka (77) čeká už několik dlouhých týdnů.

VIDEO: Anička Slováčková v Blesku: Promluvila o boji s rakovinou! Jak to dolehlo na její rodiče?

Video
Video se připravuje ...

Anička Slováčková v Blesku: Promluvila o boji s rakovinou! Jak to dolehlo na její rodiče? David Turek

Fotogalerie
56 fotografií