Policii zalarmovala Uhlířova vyděšená manželka Helena. „Nepřišel domů, jak měl. V poslední době býval zmatený a ztrácel orientaci. Všichni doufali, že jen zabloudil a nemohl najít cestu domů...“ svěřil Blesku rodinný přítel, který netajil obrovský strach o kamaráda. Oblíbený skladatel a interpret legendárního hitu Severní vítr je krutý má podle jeho slov v poslední době procházet složitým životním obdobím.

Před rokem prodělal infarkt, po němž skončil v nemocnici. Nikdy se netajil tím, že bere několik život zachraňujících prášků, např. na cholesterol a průchodnost cév. Není divu, že jeho nejbližší o něho měli strach.

Zvlášť když měl od rána vypnutý telefon a ozývala se jen hlasová schránka. „Jeho žena Helena se obávala nejhoršího a obvolává všechny nemocnice, jestli se mu něco nepřihodilo a není tam,“ popsal Blesku rodinný přítel.

První zprávy o vyhlášeném pátrání se objevily okolo desáté hodiny dopolední. Pět minut po poledni pak policie zveřejnila informaci o pátrání ve své databázi hledaných osob. Krátce nato se ztracený Uhlíř našel v centru Prahy, nedaleko místa svého bydliště.

„Můžu potvrdit, že jsme osobu ve věku 74 let, po které jsme dopoledne vyhlásili pátrání, našli v nezraněném stavu,“ sdělila Blesku mluvčí policie Violeta Siřišťová. Z místního oddělení v Bartolomějské ulici byl pak písničkář převezen na vyšetření do Nemocnice Na Homolce. Všemu přihlížela muzikantova utrápená manželka.

Stejným způsobem se přitom u skladatele Petra Hapky (†70) začala projevovat Alzheimerova choroba. Také se na několik hodin ztrácel a sám nevěděl, kde je.

VIDEO: Nezvěstný Jaroslav Uhlíř (74) se našel: Policie ho převezla do nemocnice.

Video
Video se připravuje ...

Nezvěstný Jaroslav Uhlíř (74) se našel: Policie ho převezla do nemocnice. Aktu.cz

Fotogalerie
34 fotografií