Text, v němž se čeština střídá s latinou, Pilarové prý okamžitě učaroval. „Když Eva slyšela demonahrávku, zasvítily jí oči a prohlásila – mám nápad, latinsky by v tom mém textu mohli zpívat premonstráti ze Strahova!“ zavzpomínal pro Aha! autor písně, skladatel Richard Pachman (54).

Zpěvačka, která byla vždy akční, na nic nečekala a rovnou jednala. „Eva okamžitě zavolala do kláštera a mniši nás pozvali na večeři,“ vysvětloval Pachman s tím, že spolupráce se domluvila v podstatě hned. A k večeři se prý podávaly buřty na strahovský způsob. Eva s Richardem byli pak v nahrávacím studiu oblečeni civilně do džín a triček, premonstráty halily jejich bílé hábity. S výsledkem práce byli ale všichni spokojení.

Pilarová byla na Jesu Domine natolik pyšná, že ji zpívala i na slavnostním koncertě v karlínském divadle v roce 1995. Skladatel tehdy na pódiu seděl u kláves, za zpěvačkou a sborem premonstrátů. A prý se dost podivoval, když si všiml, že zpoza opony tam nakukuje Waldemar Matuška (†76) a modlitbu si prozpěvuje taky.

„Jsem moc hrdý, že tato moje skladba teď zazní na zádušní mši za Evu, a půjdu se tam samozřejmě pomodlit,“ dodal Pachman, jehož skladba zazní na zádušní mši za zesnulou zpěvačku. Rozloučení se bude konat ve středu v pravé poledne v bazilice Nanebevzetí Panny Marie na pražském Strahově.

VIDEO: S Pilarovou se loučili nejbližší a vdova Gottová. A Felixs milenkou utekl, Dáda zůstala sama!

Video
Video se připravuje ...

S Pilarovou se loučili nejbližší a vdova Gottová. A Felix s milenkou utekl, Dáda zůstala sama! Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
73 fotografií