Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Top 5 erotických českých filmů: Koho svlékl Heřmánek? A kdo sváděl Vondráčkovou?

/
  • Top 5 erotických filmů české distribuce
    31. května 2020 ● 18:00

    Češi jsou možná národem, co natáčí dobré a hojně sledované detektivní seriály, jak jsou na tom ovšem s erotickými snímky? My jsme pro vás vybrali pět filmů, co by vám rozhodně neměly ujít. A pokud je už znáte, proč si je v době koronavirové karantény, kdy beztak nemůžeme vycházet ven, nepřipomenout?

  • 1.

    Dobré světlo (1985)

    Prvním filmem v našem seznamu je snímek Karla Kachyni (†79) s Karlem Heřmánkem (72) v hlavní roli. Příběh popisuje tragikomické životní peripetie  architekta - fotografa Viktora, jemuž se rozpadá manželská idylka, a tvrdě naráží na nepochopení maloměšťáčků, které pobouří jeho odvážně nafocené ženské akty. Život mu změní až setkání s mladou, romskou dívkou, po jejímž boku teprve pozná, co je to svoboda a nezávislost… Nahota je zde podaná nenásilně, téměř uměleckou formou (snímky, které se ve filmu objeví, ostatně nafotil dnes třiašedesátiletý kameraman Petr Hojda).

    Erotický film Dobré světlo
    Autor: pro Blesk – pressdata.cz, Facebook.com

  • 2.

    Playgirls (1995)

    Dvojdílná erotická komedie Víta Olmera (77), jenž vznikla podle předlohy spisovatele Vladimíra Párala (87). V příběhu několika žen, které se rozhodnou založit exkluzivní erotický salón pro bohatou klientelu, pročež se pustí do složitých intrik, zazářila například Simona Chytrová (57), Martina Adamcová (53), Kateřina Kornová (52) či Michaela Kuklová (51), tehdy na vrcholu krásy. Přestože oba snímky patří mezi hojně kritizované (Playgirls II dokonce na ČSFD objevíte třetím místu na žebříčku nejhorších filmů), notnou dávku erotiky a sexuálního napětí mu upřít nelze.

    Dvojdílný erotický film Playgirls
    Autor: ČSFD

  • 3.

    Post Coitum (2004)

    Odvážný a notně kontroverzní snímek Juraje Jakubiska (81) vysmívající se morálce, je složen z miniepizodických příběhů několika mužů a žen, a během hodiny a půl v něm dojde na dvacet souloží, po nichž následuje onen zvláštní, postkoitální stav, podle něhož se film jmenuje. Objevila se v něm celá řada slavných jmen, například Richard Krajčo (42), Lucie Vondráčková (40), Mahulena Bočanová (53), Jiří Langmajer (53) či Sandra Pogodová (44). Režisérovi se pro film dokonce podařilo umluvit italskou velkohvězdu Franca Nera (78).

    Erotický film Post Coitum
    Autor: ČSFD

  • 4.

    Raluca (2014)

    Erotický thriller Raluca, v jehož hlavní roli zazářil Jan Dolanský (42), vypráví o mladém soukromém detektivovi, jemuž setkání s tajemnou, svůdnou Ralucou otočí svět o 180 stupňů. Záhy začne uvažovat, zda to přece jenom nebyla náhoda, a zda se na něj někdo nepokouší nastražit past… například ona femme fatale v podání krásné Malvíny Pachlové (28). Zkrátka film „noir“ na český způsob, jemuž i ti přísnější kritici přiznávají dobře napsaný scénář. Jen je škoda, že tento snímek tak trochu zapadl…

    Malvína Pachlová si zahrála ve filmu Raluca erotické scény.
    Autor: archiv ČSFD

  • 5.

    Vyhnání z ráje (2001)

    Komedie režisérky Věry Chytilové (†85) se těžko popisuje, jde o experiment, který se příliš nesetkal s pochopením diváctva, byť podle distributora mělo být Vyhnání z ráje existenciálním podobenstvím podle knihy sociobiologa Desmonda Morrise (92). Smyslem filmu je analyzovat, čím se nahý člověk liší od opice, což v ději mapuje režisér v podání Bolka Polívky (70), natáčející dokument s celou bandou nudistů. Natáčení ale provází řada konfliktů, vztahy mezi protagonisty se vyhrocují, ponižovaní nudisté se bouří a za režisérem přijede nečekaně jeho hysterická manželka, kterou si zahrála Bolkova tehdejší skutečná žena Chantall Poullain (63), řešit i s dětmi jejich rodinné problémy. Vše neodvratně směřuje k tragédii…

    Vyhnání z ráje
    Autor: ČSFD, reprofoto youTub

  • 6.

    Galerie

    Na další fotky z nejlechtivějších českých filmů se můžete podívat zde...

    Fotogalerie
    32 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 2

gjfish: Chudák Olmer, citace z textu: "komedie Víta Olmera (†77)", že už jste ho předčasně pohřbili.

(31. 05. 2020 22:10)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy