Ve výškách a jejich zdolávání měl Jiří Hrzán nezkrotnou zálibu. Těm v jeho okolí, kteří se báli o jeho zdraví a život, tím přidělal nejednu vrásku. Kromě šplhání po domech se herec rád procházel po římsách, stejně jako se ve výškách předváděl, že zvládne stoj na rukou. „Raději zemřu mladý. Život je skvělý. Chci si užívat plnými doušky všeho, co nabízí, dokud ještě můžu,“ zní jeden z legendárních výroků Jiřího Hrzána. Jak blízko pravdy byl při jeho vyřčení... 

Jako by si tím svůj osud tak trochu sám předpověděl. Osudného čtyřiadvacátého září roku 1980 si herec zkrátka nedokázal poručit a pustil se do šplhu k oknu, za kterým se nacházel tehdejší objekt jeho vášně. Společnou hezkou noc si už ale nikdy nedopřáli. Zraněním po pádu Jiří Hrzán bohužel podlehl.

Kdyby stál o klidné stáří trávené v ušáku s papučemi na nohou, mohl by se dnes herec těšit z vnoučat. Jeho prvorozená dcera Barbora Hrzánová (55), rovněž herečka, i druhá Tereza, jsou obě matkami. Potomci a příbuzní si ale bohužel Jiřího Hrzána mohou už pouze připomínat. Kromě fotek v rodinných albech mají nejen oni možnost podívat se na herce ve filmech, z nichž mnoho je ještě černobílých. Jiří Hrzán exceloval například v komediích Homolka a Tobolka, Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách či Drahé tety a já.

VIDEO: Hrzánová na pohřbu Skořepové: Zklamaná z místa obřadu!

Video
Video se připravuje ...

Hrzánová na pohřbu Skořepové: Zklamaná z místa obřadu! Blesk TV

Fotogalerie
27 fotografií