Dcera herečky Dagmar Patrasové (63) a saxofonisty Felixe Slováčka (76) patří, stejně jako většina mladých lidí její generace, mezi velice aktivní osoby na sociálních sítích, a tak nejspíš není divu, že na svých instastories neváhá ukázat ani natolik intimní záležitost, jako je holení hlavy. „Jako dětská prdelka,“ okomentovala Anička Slováčková s jistým pobavením situaci, kdy jí kamarádka žiletkou odstraňovala jakýkoliv náznak vlasového porostu. O úsměv na rtech nepřišla při tom ani na okamžik: Všem zkrátka dokazuje, že pozitivní přístup je v jejím stavu ten největší lék.

Tentokráte pro to měla opravdu dobrý důvod: Připravovala se totiž na focení pro 20. ročník Avon pochodu, jehož se úplně poprvé stala tváří. Ostatně už od prvních chvil, kdy se o své nemoci dozvěděla, začala propagovat důležitou roli prevence rakoviny i domácího samovyšetření prsů. „Chtěla jsem se zúčastnit už předešlých ročníků, a tak jsem ráda, že mi to tenhle rok vyšlo a přímo jako jejich nové tváři pochodu. Věřím, že se celá akce povede a nebudeme společně ve spojení jen kvůli pochodu, ale i jiným krásným společným akcím, které nás čekají,“ řekla Blesku hvězda Ordinace v růžové zahradě 2.

V seriálu by jí ovšem holá hlava neprošla, a tak musí jakožto zdravotní sestřička Radka nové díly natáčet s parukou, kterou jí vlásenkářky udělaly na míru. Její postava totiž dostane v ději mnohem větší prostor. V soukromí dává pak přednost nejrůznějším turbanům, anebo prostě obnažené hlavě. „Bylo to vlastně osvobozující,“ popsala s odstupem času mladá hvězda nejenom televizních obrazovek, ale i koncertních sálů, své první pocity poté, co vzala do ruky holicí strojek a rázně zatočila se svou již prořídlou kšticí…

VIDEO: Anička Slováčková v Blesku: Promluvila o boji s rakovinou! Jak to dolehlo na její rodiče?

Video
Video se připravuje ...

Anička Slováčková v Blesku: Promluvila o boji s rakovinou! Jak to dolehlo na její rodiče? David Turek

Fotogalerie
66 fotografií