Nejprve bylo nutné vystavit úmrtní list, ale ten již zřejmě na radnici Prahy 5 doputoval. Nyní je tak na ČSSZ, aby začala řešit vdovský důchod. Slavík před smrtí podle informací deníku Aha! pobíral měsíční penzi ve výši 34 550 Kč, a to od roku 2004, kdy dovršil 65 let.

Kdysi se sice vyrojily dohady, že Gottův důchod činí 100 000 Kč měsíčně, ovšem to on sám tehdy popřel: „To je naprostý nesmysl. Když jsem ve svých 65 letech získal nárok na penzi, byla její výše okolo 20 tisíc korun,“ uvedl. Každopádně důchod posílal Mistr tak či tak na charitu.

Ani Ivana by po jeho smrti nyní neměla přijít zkrátka, ale podle našich propočtů má nárok na vdovský důchod ve výši 18 910 Kč a její dcery Charlotte Ella (13) a Nelly Sofie (11) pak také každá na sirotčí důchod ve výši 15 782 Kč. Všechny tři by tak mohly měsíčně dostávat částku 50 474 Kč. Jenže má to jeden háček – stát totiž vdovské ani sirotčí důchody nevyplácí automaticky, a pokud o ně Ivana stojí, musí si o ně zažádat!

Kde bude hrob?

Rodina Karla Gotta zatím navíc stále nesdělila, kde bude zpěvák pochovaný. „O místě posledního odpočinku pana Karla Gotta budeme veřejnost sami informovat, a to prostřednictvím oficiálních stránek www.karelgott.com,“ vysvětlila deníku Aha! mluvčí Gottových Aneta Stolzová, ale už neuvedla, kdy můžeme ono vyjádření očekávat.

VIDEO: CELÝ ZÁZNAM: Zádušní mše za Karla Gotta (†80): Obřad plný slz hvězd

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Zádušní mše za Karla Gotta (†80): Obřad plný slz hvězd Česká televize

Fotogalerie
177 fotografií