Muzikál Osmý světadíl před osmi lety představil notoricky známé hity slovenské kapely Elán v divadelním pojetí, a za jeho úspěchem stál tvůrčí tým v čele s producentem Michalem Kocourkem a režisérem, choreografem a spoluautorem libreta Jánem Ďurovčíkem. Ten samý ansámbl nyní pro příznivce tohoto muzikálu připravil druhou inscenaci opírající se o hity legendární skupiny s názvem Voda nad vodou. A stejně jako u Osmého světadílu, i tentokrát dialogy na pódiu zazní česky, zatímco písně zazpívají herci ve slovenštině.

„Já jsem se nějakému pokračování Osmého světadílu bránil. Nechtěl jsem, aby to byl nějaký kalkul. Všichni mne přesvědčovali, abych šel do dalšího příběhu s písničkami Elánu, ale dlouho jsem říkal ne. A pak to přišlo. Dostal jsem nápad,“ vysvětloval Ďurovčík. „Víte, já nepíšu věci na objednávku. U mě rozhoduje srdce, to, co se mi líbí, co mám rád, co může být příběhem, který osloví, takže vznikla Voda nad vodou, muzikál, který do premiéry budeme ještě denně dolaďovat, a pak nabídneme divákům. Věřím, že si ho s námi užijí a prožijí.“

Příběh, který se odehraje na scéně, tedy není pokračováním Osmého světadílu, a jeho tvůrci slibují, že divákům bude při jeho zhlédnutí běhat mráz po zádech, občas se zasmějí – a hlavně si spolu s herci a zpěváky zazpívají ty nejznámější skladby skupiny Elán. Těch během děje zazní dobrých 23, například Sestrička z Kramarov, Tuláci v podchodoch, Si kočka nebo Zanedbaný sex, a dokonce dojde na jednu novinku, písničku Vinny, nevinny, kterou Vašo Patejdl (64) napsal přímo pro tento muzikál. Opět by mělo navíc jít o volnou parafrázi klasického díla (Osmý světadíl byl prý inspirován Dámou s kaméliemi).

„Je to příběh plný emocí. Je pravda, že ten mráz po zádech běhá i mně, a běhal mi po zádech často už při zkouškách. Jsou tam strašně silné momenty a já věřím, že Voda nad vodou se minimálně Osmému světadílu vyrovná. Nebo ho, podle mne, ještě předčí. Je tam nejen ten mráz, ale i vtip, dojetí, možná i slzy, a myslím si, že každý si přijde na své. Nás ta muzika a to, o čem se vypráví, hodně bavila a baví, a věřím, že na tom budou stejně i lidé v hledišti,“ nechal se slyšet představitel hlavní role muzikálu, Roman Tomeš (31). Kromě něj se v muzikálu objeví i Zbyněk Fric (48), Jan Kříž (33), Tomáš Löbl (33) nebo Michaela Tomešová (28).

VIDEO: Muzikáloví manželé Tomešovi nazí na jevišti! Vadí Míše, že ve Vlasech všichni vidí Romanův penis? 

Video
Video se připravuje ...

Muzikáloví manželé Tomešovi nazí na jevišti! Vadí Míše, že všichni vidí Romanův penis? David Turek, Lukáš Červený

Fotogalerie
23 fotografií