Chlapecké trio muselo den před semifinále projít generální zkouškou, která byla určena hlavně pro porotce a jejich hodnocení. „Budeme se snažit do toho dát úplně všechno a získat od poroty co nejvíce bodů,“ nastupovali odhodlaně na pódium.

I když všichni tři – zpěvák a kytarista Albert Černý (30), baskytarista a klávesák Jeroným Šubrt (27) a bubeník Antonín Hrabal (24) – pociťovali lehký stres, nedali to na sobě vůbec znát. „Samozřejmě nám jde o to, abychom se dostali do finále, ale musíme si tu čest i užít,“ prohlásil Albert. „Věřím, že naši píseň Friend of a Friend si jednou bude zpívat mnoho lidí...“ zasnil se.

Zpívání s Řekyní

Ještě před vystoupením se kluci poctivě rozcvičili. „Na pódiu skáču a dovádím, tak se musím rozhýbat, abych se vyhnul úrazu,“ svěřil Blesku zpěvák. Své pěvecké cvičení spojili s řeckou zpěvačkou Tamtou (38).

„Na společné zpívání s ní v zákulisí jsme se neuvěřitelně těšili,“ prozradili. Podpořit kluky přijel také Jan Maxián (35). Klávesák někdejší kapely Nightwork přiletěl do Izraele pomoci klukům s kvalitním ozvučením, na které dá po dobu přenosu pozor.

Přímý přenos dnešního semifinále Eurovize bude už počtvrté moderovat Libor Bouček (38). „Je skvělý, že se člověk vrací opět k největšímu nesportovnímu přenosu na světě,“ řekl Libor Blesku. A prozradil i to, na co se diváci mohou těšit: „Vzhledem k tomu, že Izrael je fakt vůdce v mnoha technických věcech, čeká nás velká show!“

 

Víte, že žádná země nemůže hlasovat pro svého delegáta? Čeští fanoušci tudíž skupině Lake Malawi své hlasy posílat nemohou...

 

Fotogalerie
28 fotografií