Zpěvačka byla dojatá už během obřadu. Ke konci jí ale tekly slzy proudem a nedala se utěšit. Text k téhle písničce jí a Pavlu Bobkovi (†76) Vladimír napsal v roce 1985. Zhroucená Maruška skoro nebyla schopná mluvit... Naštěstí měla oporu v manželovi, podnikateli Milanu Říhovi (62), který stál po celou dobu po jejím boku!

Smutek drtil i ostatní kamarády, např. Jiřího Krampola (80), který s Vláďou slavil loni své kulatiny. „Je to hrozná škoda, takový bezvadný chlap,“ smutnil herec. Těžko na duši bylo také Janu Hrušínskému (63). „Znali jsme se velice dlouho. Byl častým hostem v našem divadle. Naposledy jsem ho viděl někdy na počátku zimy,“ prozradil herec a principál Divadla Na Jezerce.

Za všechny přátele se s textařem a gurmet kritikem rozloučil bývalý člen bankovní rady ČNB a blízký přítel Kamil Janáček (75). „Napsal šestnáct set třicet textů a nejméně tři stovky z nich byly hity,“ připomněl autora textů k písním Sladké mámení, Nedělní ráno či Bludička Julie.

„Založil u nás disciplínu aristologie a učil ji na třech univerzitách,“ dodal Janáček. Poté se s Vladimírem Poštulkou za všechny rozloučila novinářka Lída Rakušanová (71).

VIDEO: Jan Hrušínský na pohřbu textaře Poštulky 

Fotogalerie
46 fotografií