Ve čtvrt na dvanáct do první lavice usedla rodina a odmítla osobní kondolence. Lidé mohli své vzkazy napsat do kondolenční knihy.

Hned v úvodu se síní rozlehl jeden z jeho 1600 textů, které za život napsal. "Jeho obor aristologie se vyučoval na třech vysokých školách. Vyryl jsi hlubokou brázdu, stromy, které jsi zasadil, přinesly zdravé ovoce. Vladimíre, za to všechno velké dík a čest tvé památce," řekl mluvčí.

Jeden hit pak střídal druhý a smuteční hostě vzpomínali na všechny chvíle, které s Vladimírem, jenž byl výjimečný vypravěč a bavič, zažili.

Nechyběl duet Pavla Bobka a Marie Rottrové S tím bláznem si nic nezačínej, který byl poslední písní, a zatáhla se opona.... 

Poslední rozloučení s Vladimírem Poštulkou
Autor: Marek Pátek

 

Hvězdy se klaní Poštulkovi
Autor: Marek Pátek

Kdo také přišel?

Kytici bílých růží přinesla zpěvačka Marie Rottrová v doprovodu manžela. Poštulka jí napsal hity Měli jsme se potkat dřív nebo S tím bláznem si nic nezačínej.

Hvězdy se klaní Poštulkovi
Autor: Marek Pátek

Nechyběla zpěvačka Leona Machálková, Aleš Háma, Ivan Vodochodský, herci Petr Nárožný nebo Eliška Balzerová. Ti všichni před katafalk položili květinu a poklonili se u jeho fotky.

Aleš Háma a Jan Vodochodský
Autor: Pavel Machan, Marek Pátek

Jak vzpomínali přátelé

"Byli jsme přátelé, znali jsme se 40 let a Pojď stoupat, jak dým... Naposledy jsme se viděli před čtyřmi měsíci u nás v divadle Na Jezerce, kam pravidelně chodil, a často jsme spolu chodili na večeře. Měl jsem ho moc rád," netajil dojetí Jan Hrušínský.

Poslední rozloučení s Vladimírem Poštulkou
Autor: Pavel Machan, Marek Pátek

"Naposledy mi před lety napsal duet s Lucií Černíkovou. Viděl jsme ho měsíc před tím, než zemřel, na Hradě, kam jsme byli pozvaní. Byl čilý a plný života," netajil dojetí herec Jiří Krampol.

"My jsme spolu udělali spoustu písniček a napsali spolu hit Šálek šípkového čaje, proto jsem přinesl šípky," zavzpomínal Milan Drobný.

Mezi prvními se svým dlouholetým přítelem se přišel rozloučit malíř Kristián Kodet. Byli nerozlučná dvojice, která byla ozdobou každého podniku, kde bylo dobré jídlo a víno. "Budovali jsme spolu chalupu v jižních Čechách, a teď tohle. Je to hrozný," netajil se malíř.

Kristián Kodet
Autor: Pavel Machan, Marek Pátek

Jak Vladimír zemřel?

Vladimír Poštulka podlehl následkům zranění, když 30. prosince 2018 upadl a udeřil se do hlavy. I po zásahu lékařů upadl do kómatu, z něhož se neprobral. Ve středu 1. května ve věku 76 let zemřel v pražské Nemocnici Na Františku.


Zdroj: https://www.denik.cz/ostatni_kultura/zemrel-textar-vladimir-postulka-bylo-mu-76-let-20190502.html
Byl autorem textů k mnoha písničkám známým především v 70. a 80. letech, k těm nejpopulárnějším patřily Sladké mámení v podání Heleny Vondráčkové, Veď mě dál cesto má zpěváka Pavla Bobka, Nedělní ráno, Nechoď do kláštera, Bludička Julie, Pojď stoupat jak dým nebo Pojď dál a zpívej.

Kromě textů napsal několik knih a věnoval se psaní o jídle. Byl uznávaným gurmetem nejenom u nás, ale i v sousedním Německu, kde pravidelně přispíval do magazínu Der Feinschmecker.

VIDEO: Autor hitu Sladké mámení Poštulka (†76): Proslavil jsem i Zdeňka Pohlreicha!

Video
Video se připravuje ...

Autor hitu Sladké mámení Poštulka (†76): Proslavil jsem i Zdeňka Pohlreicha! Petr Soukup, Markéta Reinischová

Fotogalerie
36 fotografií


Zdroj: https://www.denik.cz/ostatni_kultura/zemrel-textar-vladimir-postulka-bylo-mu-76-let-20190502.html