Jak se říká, život píše příběhy, a je až děsivé, jak jsou si některé podobné. A to i přesto, že je dělí tisíce kilometrů – tak jako amerického herce a tanečníka Patricka Swayzeho, a českého herce, dabéra a producenta Jiřího Pomeje. Ten dal slavnému Texasanovi hlas například v celosvětově oblíbených romantických filmech Duch, Grandview USA nebo Hříšný tanec (existují dvě verze dabingu -  známější je ta, kde Johnnymu propůjčil hlas Antonín Navrátil, 61).

Patrick Swayze bojoval s rakovinou, stejně jako Jiří Pomeje, v životě několikrát. Na rozdíl od jeho českého „protějšku“ mu byla osudnou zákeřná a prakticky neodhalitelná rakovina slinivky, při níž ve velmi krátké době ztratil více jak 40 kilogramů své váhy. Na karcinom u něj lékaři přišli vlastně náhodou, poté, co je všemi milovaný herec vyhledal kvůli opakovaným bolestem břicha. Tehdy mu odborníci předpovídali pouhých pár měsíců života.

Představitel sexy Johnnyho Castla, který „nenechal Baby sedět v koutě“, se však nevzdával a do posledních chvil aktivně natáčel - poslední postavou, kterou ztvárnil, byl agent FBI v seriálu Zvíře. Premiéry seriálu se však tenhle osmdesátkový sex-symbol již nedočkal, a po urputném dvouletém boji vážné nemoci podlehl 14. září 2009.  Skonal v nemocnici, kde ho do poslední chvíle držela jeho manželka Lisa (62), žena, se kterou strávil 34 let společného života, za ruku.

Stejně jako Swayze, ani Pomeje se nevzdával. Přesto, že trávil své poslední týdny v sanatoriu Na Pleši, což byl v podstatě takový lepší hospic, těšil se na další natáčení, mluvil o ženských, a plánoval dokonce výlet někam k moři, do tepla. Tedy až poté, co se uzdraví… Jeho stav se ale prudce zhoršil a rakovina mu začala sžírat celé tělo. Drasticky zhubnul, nesloužily mu pořádně oči, nedokázal se sám ani najíst. V pondělí musel být uveden kvůli bolestem do umělého spánku a v úterý pak naposledy vydechnul…

VIDEO: Spisovatelka Formáčková, Pomejeho důvěrnice (†54): Znala jsem jeho tajné plány, umřít nechtěl

Video
Video se připravuje ...

Spisovatelka Formáčková, Pomejeho důvěrnice (†54): Znala jsem jeho tajné plány, umřít nechtěl Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
34 fotografií