V úterý odpoledne Českem prolétla velmi smutná zpráva o smrti Jiřího Pomeje. Ten se poslední týdny snažil vyléčit z rakoviny v soukromé Nemocnici Na Pleši. Bohužel zákeřné nemoci podlehl.

Celý národ věděl, že je herec nemocný, ale nikdo netušil, že jeho odchod bude tak brzký a náhlý. Fanoušci ho nyní hromadně oplakávají. „Nějak jsem stále u něj věřil v zázrak, který se bohužel nestal. Upřímnou soustrast celé rodině,“ píše jeden jeho fanoušek. „Sbohem, Jirko, konečně se ti ulevilo, ať je ti nahoře lépe, jak tady,“ vzpomíná další.

Mnozí také myslí na jeho dcerku Aničku, se kterou se nestihl rozloučit. „Upřímnou soustrast rodině a pozůstalým. Jen dcerka se už tatínka nedočká. Už bolest skončila a nic nebolí. Sbohem, Jiří!“ napsala jistá žena.

Fotogalerie: Zemřel Jiří Pomeje: Herec prohrál boj s …
131 fotografií

Někteří Jirkovi fanoušci dokonce doufají, že se v nebi znovu setká se svou bývalou manželkou Ivetou Bartošovou a vzájemně si odpustí. „Je mi to moc líto, moc jsem si přála, aby to vyšlo a dal to. Už je v nebi s Ivetou,“ přála mu jedna žena. „Ach jo, tak mladý člověk. Třeba se tam někde v nebi potká s Ivetkou,“ dodala další.

Mnoho lidí ale také na dálku tleská jeho velkému příteli Pavlu Páskovi (51), který stál po boku Pomeje do jeho posledního okamžiku. Jiřímu pomáhal, seč mu síly stačily. U většiny fanoušků si tak získal jejich respekt a uznání.

VIDEO: Připomeňte si záběry z dob, kdy Pomeje s rakovinou bojoval poprvé. Jak probíhalo ozařování?

Video
Video se připravuje ...

Takhle ničí Pomejemu rakovinu! Ozařování probíhá na dětské onkologii! Dan Černovský

Fotogalerie
66 fotografií