Veganství je podle Urbánkové úžasné a hlavně zdraví prospěšné. „Na bezmasých dobrotách si velice ráda pochutnávám. Taková jídla nejsou těžká a cítíte se po nich plní energie,“ popsala Blesku zpěvačka. „Už se těším, až zkusím recepty Jany. Možná mi je uvaří i sama...“ těšila se Naďa na křtu první knížky své dcery s příznačným názvem Krásně zdravá.

Zbytečné kotrmelce

Úvodní promluvou do ní přispěla i sama Urbánková. „Kdybych dostala do rukou knihu své dcery dříve, ušetřila bych si spoustu kotrmelců. Ale to by se nejspíš nenarodila...“ prohlásila zpěvačka s úsměvem. Jedním z kotrmelců prý byla rakovina, kvůli které přišla o prsa. 

Operací se narušil i lymfatický systém. Změny v odtoku lymfy, tedy mízní tekutiny, která odvádí z tělesných tkání odpadní látky či poškozené buňky, Nadě dodnes způsobují otoky některých částí těla - například rukou. Ty si neustále chrání speciálními bandážními či elastickými rukavicemi, které posilují tok lymfatické mízy. Kromě toho se zpěvačka snaží žít zdravě.

Návrat domů

„Veganství je dobré pro všechny,“ tvrdí Fabiánová, která je nejen zpěvačka a herečka, ale nyní i spisovatelka. „Pomáhá i proti nemocem. Lékaři se tímto tématem zabývají...“ dodává Jana. K bezmasé stravě se dostala také díky indickému snoubenci Dinovi, s nímž se seznámila v Americe, kde žila skoro sedm let.

Její matka se tak po celou dobu potýkala nejen se zákeřnou nemocí, ale také s odloučením. O to víc se jí ulevilo, když se milovaná dcera rozhodla pro návrat domů. „Nikdy jsem nebyla šťastnější. Jsem na svou dceru nesmírně pyšná! Jsem ráda, že ji mám zase na blízku. Skype je úžasná věc, ale objetí se nevyrovná,“ svěřila Naďa Blesku.

Štěká s Voříškem

Když se na křtu knihy objevil Karel Voříšek (55), ozval se hlasitý štěkot. Je to totiž tajný pozdrav mezi moderátorem a Naďou Urbánkovou. „Jakmile jeden druhého uvidí, musí začít štěkat,“ prozradil Blesku Voříšek. Oboustranný hlasitý štěkot doprovázel kamarádský polibek.

Fotogalerie
31 fotografií