„Než si koupila domeček ve Fulneku, byla tu denním hostem. Měla své místo tady v koutečku. Nevím o tom, že by tu bodrou, přímočarou a skvělou ženu neměl někdo rád,“ konstatuje štamgast Kuba a poroučí si dalšího panáka na uctění zpěvaččiny památky.

„Prožili jsme šílené mejdany. Úžasná kočka to byla a zpívala jako sám pánbůh! Žena z nás, z lidu. Ona neznala přetvářku,“ pěje ódy kamarádka Karla, která prý Věru slyšela zpívat už jako malá na pionýrském táboře!

A jako všichni kolem dodává, že si Věra nikdy na nic nehrála. „Nemůže to pochopit nikdo, kdo ji nezažil. Umíte potom její život popisovat pouze zprostředkovaně. Ona Věrka byla jen jedna,“ přidává majitelka podniku Alena Sýkorová.

„Jediné, na co byla v baru háklivá, když po ní někdo chtěl zazpívat. To vždycky odmítla,“ upřesnila a pochlubila se, že ona Věru učila akordy na kytaru. Přátelé obložili bar svíčkami a výlohu opatřili vzpomínkovými fotografiemi.

A starou papírovou dvacetikorunu s Přemyslem Otakarem I. a Věřiným vlastnoručním podpisem, kterou mají v malém rámečku pověšenou nad barem, budou nyní střežit jako svatý grál!

Podívejte se na video z pohřbu Věry Špinarové:

Video
Video se připravuje ...

Víkendový pohřeb Věry Špinarové (†65): Desetitisíce lidí, dlouhé fronty a truchlící dav! David Turek

Podívejte se na další videa s Věrou Špinarovou!

Video
Video se připravuje ...

Poslední rozhovor Věry Špinarové (†65): Primě ukázala svůj dům! FTV Prima

Video
Video se připravuje ...

To nejlepší z Věry Špinarové (†65): Plná života a smíchu řádila u Krause! FTV Prima

Fotogalerie
63 fotografií