Drogy ji doživotně zničily srdce a vyvolaly u ní těžkou schizofrenii. Kvůli ní byla třikrát "uvězněná" na psychiatrii a dodnes dochází na léčbu ambulantně. O její maličkou dceru se v době, kdy létala v drogové rauši, starala její matka. Jen díky tomu se nikdy nemusela potýkat se sociálkou. Poslechněte si celý příběh bývalé feťačky ve videu.

Video
Video se připravuje ...

Takhle Kamilu zničily drogy: Podívejte se, jak ji pomohla proměně! Tereza Kühnelová, Lukáš Červený, Martin Hurda

Proměna krok za krokem

10: 00

Kamiliny rudé vlasy byly pro kadeřníky oříškem, se kterým si hravě poradili. „Kamile jsme vlasy promelírovali a o několik odstínů zesvětlili,“ řekl kadeřník Tomáš z Oskar kadeřnictví.  Kamila nechtěla vlasy zkrátit, proto zachovali i délku kadeří. Delší prameny pak natočili kulmou, což Kamile dodalo ten správný šmrnc.

13:00

Poté se Kamila svěřila do péče vizážistky. „Vzhledem k výrazné barvě vlasů jsem volila tmavší barvy, aby nezanikl obličej. Jinak nebylo třeba ani větší retuše, Kamila má naprosto bezchybnou pleť,“ prozradila vizážistka Marta Pelikán Vlásenková.

15:00

A do třetice si bývalou narkomanku vzal do parády stylista Karel Dominic Stix. Kamile v obchodním domě C&A vybral pohodlný outfit s růžovým blejzrem, béžové maxi šaty s bundičkou a z Kamily na chvíli udělal také drsnou rockerku. Nejlépe se ale cítila v šatech s námořnickým vzorem, který je letošním hitem.     

Názor psychologa

První krok k novému životu Kamila Suchánková už udělala. Následky si ale ponese do smrti. Její minulosti se nevyhne ani její dcera. Jak se v takové situaci zachovat poradila bývalé narkomance psycholožka Martina Viewegová.

„Když je člověk dospělý, má zodpovědnost za sebe, stane-li se rodičem, má zodpovědnost i za dítě. Je bohužel fakt, že závislost matky ovlivní i její dítě. Užívá-li matka návykové látky v těhotenství, zvyšuje riziko závislosti u dítěte. Pokud dítě navíc vychovávala babička, je pouto matka–dítě narušeno.

Do budoucna musí počítat i s tím, že dítě bude konfrontováno s materiály, které matka nafotila, i na to je tedy dobré se připravit. Pro dítě byla bezpochyby lepší varianta, že vyrůstalo u babičky, záleží tedy nyní spíše na matce, jakým způsobem bude na vztahu mezi nimi pracovat a zda změnu svého života vezme opravdu poctivě, aby si jí dítě mohlo vážit.

Jako pozitivní vnímám fakt, že se léčbu rozhodla podstoupit kvůli sobě, z vlastní vůle. Nikdo jiný, ani dítě, člověka ke změně přimět nemůže. Musí chtít on sám. Přeji tedy Kamile, ať si za tím stojí!“

Pokud i vy bojujete s těžkým životním osudem, chcete najít svou krásu a začít znovu, napište nám a pošlete svou fotografii na online@blesk.cz a my vám vykouzlíme úsměv na tváři. Natáčíme každou druhou středu.

Fotogalerie
30 fotografií