V kuchyni trávíme spoustu času. A to nejen při vaření. Obvykle totiž bývá spojena i s jídelnou a schází se tu tak několikrát denně celé rodiny. Je to vlastně takové srdce celého bytu či domu. I proto by měla být nejen prakticky vybavená a uspořádaná, ale také byste se v ní měli cítit dobře.

Počítejte s možnostmi bytu

Vybírat design můžete z celé řady různorodých stylů. Záleží jen na vašem vkusu. Někdo dává přednost strohé eleganci, jiný si potrpí na výrazné dekorace. Nezapomeňte ale, že by preferovaný styl měl také ladit se zařízením a uspořádáním celého bytu. Neméně důležité jsou i tvar, velikost a světlost místnosti. Není nic horšího, než maličká paneláková kuchyňka přeplácaná doplňky nebo vybavená masivní linkou v černé barvě.

Jakou zvolit barvu kuchyně

Základní pravidla pro výběr barvy jsou jasně daná. Všeobecně platí, že malá kuchyň potřebuje barvy světlé. V té velké se ale můžete vyřádit a popustit uzdu své fantazii. I přesto však mezi nejoblíbenější barvy patří bílá, slonovinová kost, přírodní béžová nebo odstíny šedé či krémové. Pořídit si samozřejmě můžete i kuchyňské linky ve výrazných barvách, jako jsou modrá, červená, černá, žlutá a mnoho dalších.

Inspirujte se!

Rozhodnout se pro konkrétní styl je někdy skutečně těžké. I proto vám přinášíme galerii více než šedesáti fotografií, na kterých se můžete pokochat kuchyněmi z celého světa. Určitě v nich najdete inspiraci.

Fotogalerie
2 fotografie