Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Nejlepší pomocníci do kuchyně umí ušetřit spoustu času i práce. Které musíte mít?

/
  • (istock.cz)
    29. června 2022 ● 06:00

    Rádi vaříte, přesto nechcete trávit v kuchyni příliš moc času? Nebo nejste ve vaření moc zdatní a chtěla byste si přípravu jídel či nápojů usnadnit? Tak pro všechny z vás se budou hodit naše tipy na novinky mezi kuchyňskými spotřebiči, které nás nadchly. A věříme, že je oceníte i vy...

  • 1.

    Ruční šlehač

    Autor: archiv firem

    Jedním z nejčastěji používaných pomocníků všech pekařů jsou jednoznačně ruční šlehače. Pomáhají při přípravě těst na koláč i pečivo, perfektně našlehají bílky i smetanu. Taky doma jistě nějaký máte. Pokud ale už uvažujete o novém, pak by vám mohl přijít vhod některý z modelů Bosch. Nové šlehače jsou lehké, pohodlně se drží a snadno a bezpečně se ovládají. Na výběr je pět rychlostí, aby měl pokrm vždy tu správnou konzistenci, ať už potřebujete pomalu přimíchat ingredience nebo vyšlehat bílky nejvyšší rychlostí. Turbo funkce přidá extra výkon, kdykoliv ho budete potřebovat. Potěší i extra dlouhý spirálový kabel, který nabízí při přípravě jídla větší flexibilitu. Po skončení šlehání se automaticky svine, abyste mohli mixér jednoduše uklidit.

    Šlehací metly FineCreamer jsou vybavené speciálními malými kuličkami, díky kterým se do zpracovávané směsi dostane mnohem více vzduchu. Výsledkem jsou nadýchaná těsta a krémy a větší objem šlehaného bílku nebo šlehačky za mnohem kratší dobu. Dva robustní hnětací háky z nerezové oceli si poradí s každým těstem, dokonce i s těžkou směsí na domácí chléb nebo na pizzu. Vybrat si můžete mezi čtyřmi modely, které se liší barevným provedením pláště a spirálového kabelu a šíří příslušenství. Nejvybavenější model MFQ4980B má k dispozici kromě šlehací metly a hnětacích háků také sekáček na bylinky, oříšky, cibuli, maso nebo sýr.

     

    cena: 3290 Kč

     

  • 2.

    Multifunkční hrnec

    Autor: archiv firem

    Nebaví vás moc vařit nebo nemáte čas vymýšlet recepty nebo stát dlouho u plotny? A přitom si chcete pochutnat nebo oslnit návštěvu skvělým menu? Pak se vám určitě vyplatí investovat do některých z multifunkčních hrnců, které vás nadchnou tím, co vše a za krátký čas zvládnou. Jako například novinka od Tefalu – Multifunkční hrnec Cook4me Connect. Nabízí 150 předprogramovaných receptů, které můžete navíc zdarma doplnit o nové recepty díky aplikaci „My Cook4me“. Tato aplikace se synchronizuje s vaším přístrojem prostřednictvím Bluetooth a poskytne vám přístup do světa stovek receptů Cook4me+ vyvinutými  šéfkuchaři. Díky svému intuitivnímu digitálnímu rozhraní a aplikaci vám pomůže rychle připravit všechny vaše oblíbené recepty. Krok za krokem vás provede více jak 2 000 fotografiemi nejrůznějších receptů a přípravu můžete sledovat z vašeho tabletu nebo chytrého telefonu.

    Multifunkční hrnec Cook4me+ Connect umožňuje 6 režimů vaření: vaření v páře, tlakové vaření, klasické vaření se 3 úrovněmi teploty – mírná (pozvolné pečení), střední a vysoká (smažení/opékání) a udržování teploty, kdy pokrm po uvaření zůstane teplý. Oblíbené recepty si díky režimu tlakového vaření připravíte za kratší dobu a všechny pokyny můžete sledovat na obrazovce. Není potřeba nic kontrolovat, vaření probíhá automaticky a odložený start zajistí, že budete mít lahodný pokrm připravený včas. A díky objemu 6 litrů můžete připravit jídlo až pro 6 osob. A nakonec se nemusíte stresovat ani náročným čištěním. Nepřilnavý povrch a odnímatelné části hrnce (nádoba a napařovací košík) zajišťují snadné čištění a mytí v myčce. 

     

    Cena:  8 999 Kč

     

  • 3.

    Vakuový mixér

    Autor: archiv firem

    Co si udělat zdravé smoothie? Nebo rozdrtit, zamrazit a mít zdravou zmrzku? Tak to si určitě pořiďte mixér s vakuem. Zatímco v normálním mixéru vinou oxidace spoustu cenných vitamínů ztratíme, vakuové mixování je k surovinám mnohem šetrnější a neodděluje se při něm vláknina od vody či šťávy. Poznáte to zcela jasně, když si do sklenice namixujete klasickým mixérem třeba šťávu z čerstvých rajčat a chvíli ji necháte odstát. Tekutina se při dně za chvíli začne stávat průhlednější a průhlednější a pěna při povrchu pomalu bude hnědnout. To se při vakuovém mixování nestane, suroviny si déle udrží chuť i vzhled, bude obsahovat neměnné množství vitamínů či antioxidantů a tělu prospěšných látek, a to i u tak choulostivých potravin, jako jsou jablka nebo třeba avokádo.

    Šťáva se tolik nenapění a díky tomu bude rozmixovaná surovina daleko jemnější. Například koktejly z vakuového mixéru daleko lépe podpoří lepší kvalitu spánku, trávení a zotavení po sportovním výkonu. Vakuový mixér pracuje tak, že nejdříve z nádoby odsaje vzduch a poté potraviny rozmixuje. Jedna z firem, která tuto technologii budoucnosti zvládla už dnes, je značka Sencor, která nabízí hned dva modely vakuových mixérů. Mixér SBU 787x zvládá multicyklónové vakuové mixování pomocí osmi titanových nožů a automaticky detekuje nasazené příslušenství a oproti předešlému modelu má navíc pulzní program. A můžete dokonce vybírat až z devíti krásných perleťových barev.

     

    Cena: 2999 Kč

  • 4.

    Multifunkční fritéza

    Autor: archiv firem

    Milujete vy nebo děti smažené a grilované pokrmy, ale snažíte se jim vyhýbat, protože jsou nezdravé?  Pak vězte, že si lze dopřávat hranolky, americké brambory, grilované kuře, žebírka či třeba smažený sýr ve fit zdravější variantě.  Podaří se vám to například díky pomocníkovi do kuchyně – horkovzdušné fritéze Easy Fry Grill & Steam. Toto prostorově úsporné řešení 3 v 1 kombinuje funkce horkovzdušné fritézy, grilu a vaření na páře v jediném praktickém přístroji. V režimu horkovzdušné fritézy můžete připravovat oblíbené smažené křupavé a dozlatova opečené pokrmy na minimu tuku nebo zcela bez tuku.

    Přepnete-li na režim vaření na páře, šetrně připravíte cokoli od ideálně propečené ryby až po lahodnou zeleninu a současně v nich zachováte vitamíny a živiny. Nebo můžete použít režim grilu a rošt z litého hliníku a dokonale ugrilovat do měkka zeleninu nebo šťavnaté maso. Využít můžete také 7 automatických programů pro ještě větší pohodlí a snadné použití a pro rychlé pokrmy, které šetří váš čas, protože nepotřebujete přístroj předehřívat (v závislosti na zvoleném typu tepelné úpravy). Díky XXL objemu je horkovzdušná fritéza dokonalým pomocníkem pro přípravu velkých porcí pro celou rodinu. Navíc má snadno čistitelný design, aby byl úklid po vaření bez námahy.

     

    Cena: 5999 Kč

  • 5.

    Výrobník ledu

    Autor: archiv firem

    Není nutné zmiňovat, že každého z nás v létě nejvíc osvěží ledově vychlazené pití, ideálně plné ledu. Noční můra teplé bublinkové vody provází každé usazení na zahrádce. I v pohodlí vašeho domova je snadné splnit si tento nenáročný sen. Výrobník ledu Sencor SIM 3000 BK dokáže denně vyrobit až 12 kg ledu. Lehká leč robustní konstrukce za doprovodu ergonomického madla umožní snadnou přepravu, takže ho s sebou můžete vzít na klidně i na venkovní grilování. Je energeticky nenáročný, takže se nemusíte bát, že s dnešní cenou energií vás bude stát ochlazení majlant. 

     

    cena 3 799 Kč

     

    Při výběru toho nejlepšího pomocníka do vaší kuchyně můžete využít náš Blesk Bazar.

Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy