Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tenisáky nejsou jen na hraní. V domácnosti mají další skvělé využití!

/
  • (istock.cz)
    17. dubna 2024 ● 06:00

    Pokud máte doma zásobu starých tenisáků, určitě se jich nezbavujte. Ukážeme vám skvělé triky, které vás nadchnou. Tyhle žluté míčky totiž udělají skvělou službu i při praní či sušení prádla nebo ochraně podlahy a nábytku. Existují ale i další vychytávky, které stojí za to vyzkoušet…

  • 1.

    Praní a sušení prádla

    tenisák
    Autor: iStock.cz

    Potřebujete vyprat po zimě péřovou bundu nebo třeba předložku do koupelny? Pak si vezměte na pomoc asi tři až čtyři tenisáky, které vhodíte do pračky. Materiál bude díky nim pěkně načechraný a nebudou na něm žmolky. Na tenisový míček se také dobře nalepí nejrůznější nečistoty.

    Pokud budete hned potom používat sušičku, přihoďte je i tam. Prádlo totiž hezky provzdušní, a tak se zajistí rychlejší a efektivnější sušení. V případě péřových věcí tenisáky pomáhají natřepání peří a jeho rovnému rozmístění v textilii. Jen myslete na to, že tenisáky by měly být čisté.

  • 2.

    Nevzhledné šmouhy

    tenisák
    Autor: istock.cz

    Máte na světlé podlaze ošklivé čáry od tmavých podrážek? I v tomto případě vám pomůže čistý tenisový míček. Funguje jako zmizík. Stačí, když přejedete tenisákem po stopách jako, byste je gumovali. Stopy se odstraní a přitom se podlaha nijak nepoškrábe.

  • 3.

    Chránič podlahy

    tenisák
    Autor: istock.cz

    Podlahu můžete tenisákem nejen vyčistit, ale také ochránit. Pokud se bojíte, že si ji poškrábáte třeba při stěhování nábytku, použijte míčky jako chrániče. Nařízněte je do tvaru písmena X a použijte je k obalení spodních částí nohou židlí či stolů.

    Hodí se ale i k bezpečnosti dětí. Aby se nezranily o rohy stolů, postelí a skříněk, můžete je přilepit na jejich rohy. Je jasné, že esteticky to nebude vypadat úplně nejlépe, ale jako dočasné řešení to funguje skvěle. A může vám to ušetřit spoustu starostí.

     

  • 4.

    Na peníze a drobnosti

    tenisák
    Autor: istock.cz

    Napadlo vás, že tenisák se může během chvilky proměnit i třeba v peněženku? Když do míčků vyřízněte kuchyňským nožem cca dvoucentimetrovou štěrbinu, získáte skvělou úschovnu. Třeba na drobné či uskladnění různých drobných předmětů, jako jsou šroubky, matičky, hřebíčky a další drobný materiál. Schovat tam můžete také prstýnky a náušnice, na které nemáte volno ve šperkovnici. A hodit se může také pejskařům. Tenisák totiž skvěle poslouží i jako schránka pro pamlsky, které s sebou nosí na vycházky.

     

  • 5.

    Jako univerzální držáček

    tenisák
    Autor: www.createwithalan.blogspot.com

    Z tenisáků můžete velmi jednoduše udělat držáky na klíče, dopisy, propisky, nářadí a mnoho dalších věcí. Tenisák stačí vhodně naříznout například odlamovacím nožem a na druhou stranu vymyslet vhodné uchycení na stěnu nebo kamkoli jinam. Na hladké povrchy, jako jsou kachlíčky nebo lakovaný nábytek, se doporučuje použít přísavky, pro kterou se tenisák jen vzadu nařízne do kříže. Nebo je možné jej seříznout a přilepit.

Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy